KOBAN PUT ZA MEĐUGORJE

Progovorio vlasnik busa: U šoku sam, vozači su iskusni Poljaci. Dobio sam dojavu da je jedan mrtav

Poljski hodočasnici okupili su se iz raznih gradova diljem države, a na put su krenuli iz Czestochowe
 Davor Pongracic/Cropix

Iz poljskih izvora doznajemo još informacija o slijetanju poljskog autobusa na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. Izlet je organiziralo bratstvo Sv. Jozefa (Bratztwo swietego Jozefa). Poljski hodočasnici okupili su se iz raznih gradova diljem države, a na put su krenuli iz Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj poznatom po marijanskom svetištu. Navodno je većina hodočasnika već prije posjetila Međugorje.

image
Davor Pongracic/Cropix

Redakciji poljskog portala onet.pl šef prijevozničke tvrtke Megapol potvrdio je da je autobus njihov, a njihovo sjedište je u Plonsku.

Tamošnji radio je razgovarao s Jackiejem Antonszkiewiczem, direktorom Megapola, koji nije znao odgovoriti na pitanje je li netko iz Plonska stradao u nesreći. Antonszkiewicz tvrdi da je autobus bio tehnički ispravan i8 da su vozači bili iskusni Poljaci.

- U šoku sam, vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tijekom vožnje - rekao je.

U razgovoru za "Business Insider" dodaje da je dobio informaciju da je jedan od vozača mrtav.

- Ovo je tragedija, nezamisliva tragedija, ne mogu sada ništa reći - rekao je portalu money.pl.

- Sve je bilo organizirano kako treba. Mogu to jamčiti - nastavio je. Kako je dodao, u stalnom je kontaktu sa službama koje pokušavaju objasniti uzroke nesreće.

Poljsko Ministarstvo infrastrukture izvijestilo je da je vozilo registrirano u Poljskoj i ima sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u lipnju 2022. godine i vrijedio je do 13. prosinca 2022. godine. Autobus je proizveden 2011. godine.

Glavni poljski tužitelj, Zbigniew Ziobro, pokrenuo je istragu oko nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 11:26