TIHI UBOJICA

PROSLAVA NOVE GODINE UMALO ZAVRŠILA KOBNO Liječnici cijelu noć spašavali troje tinejdžera koji su jedno za drugim padali u nesvijest

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 02.01.2018. u 09:41

Pristeg, Zadar, 010118.
U novogodisnjoj noci u mjestu Pristeg pokraj Benkovca izbjegnuta je tragedija u kojoj je trovanje plinom za troje mladih ljudi moglo imati kobne posljedice. Dvojica mladica u dobi od 15 i 17, te djevojke u dobi 16 i 18 slavili su docek Nove godine u prostoru u centru mjesta, a kao izvor energije koristili su agregat koji je zatvoreni prostor vrlo brzo napunio ugljicnim monoksidom. Srecom je jedan od mladica u jednom trenutku izasao van i po povratku nasao prijatelje u nesvijesti. Brzom intervencijom hitne pomoci su mladic i djevojke spaseni.
Na fotografiji: mjesto dogadjaja.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
HANZA MEDIA

 

Šestero tinejdžera odlučilo je najluđu noć u godini provesti u selu Pristeg kraj Benkovca. Pronašli su jedan privatni prostor u kojem je nekad bio mali seoski dućan. Budući da u bivšem dućanu nema struje, a bilo je i prilično hladno, vlasnik tog prostora donio im je grijalicu na struju koja je radila uz pomoć dizelskog agregata i stavio je u jednu pomoćnu prostoriju.

Oko 2 sata poslije ponoći dvojica 16-godišnjaka i 18-godišnji mladić izašli su van, a dvije djevojke u dobi od 17 i 18 godina ostale su unutra same. Treća je u međuvremenu otišla kući. Odjednom se iz dućana začuo vrisak. Jedna od djevojaka počela je dozivati jednog od mladića.

- Dođi brzo unutra, molim te, prijateljica nam je pala u nesvijest i ne daje znakove života! I meni je loše - vikala je uplašena djevojka. Mladić je odmah dotrčao i krenuo izvlačiti van iz prostorije djevojku koja je izgubila svijest. Međutim, tada je i druga djevojka točno ispred njega pala u nesvijest. Mladić se ne sjeća što se dogodilo nakon toga jer se i sam srušio.

- Tada su dotrčala ova dvojica koja su ostala vani i vidjeli njih troje kako nepomično leže. Prvo su izvukli 18-godišnjeg mladića, a 16-godišnji mladić je počeo zvati Hitnu. Dok je on ekipi Hitne objašnjavao što se dogodilo, drugi je ušao u prostoriju kako bi izvukao i spasio djevojke. No, tada je i on pao u nesvijest - kažu nam upućeni u događaj. Otrovana djeca prevezena su u zadarsku Opću bolnicu. Jedan je mladić brzo došao k sebi, ali kako je pao, ima ozljedu na glavi i ogrebotine po tijelu. Ostali su tek pred jutro došli svijesti, nakon čega su pušteni kući. Prema prvim informacijama, neće biti nikakvih prijava i događaj je, što se policije tiče, zaključen. Naime, osoba koja im je dala agregat, upozorila ih je da vrata moraju biti otvorena, na što su se oni oglušili. - Djeci je valjda bilo hladno pa su ga unijeli unutra kako bi se mogli grijati i puštati glazbu, a još su i vrata zatvorili - kaže nam mještanin.

Luka Gerlanc/HANZA MEDIA
 

Izdvajamo