NAKON BUKTINJE

PRVE FOTOGRAFIJE S KROVA ZGRADE U KOJOJ JE BUKNUO POŽAR Tvrtka zadužena za gradnju tvrdi: 'Šteta je minimalna, radovi se već nastavljaju'

 
 Meandar / M+ Agency

Nakon što je u subotu prijepodne u novozagrebačkom naselju Središće, u neposrednoj blizini Muzeja suvremene umjetnosti, buknuo požar u zgradi Meandra koja je još u izgradnji, oglasila se i tvrtka zadužena za radove.

Iako se jasno vidio plamen, a gusti crni dim sukljao je nekoliko metara u zrak, zbog čega su se Novozagrepčani s razlogom preplašili, tvrtka u svojemu priopćenju uvjerava kako je sve pod kontrolom.

Tvrde kako je "dim na krovu gradilišta stambene zgrade Meandar u Aveniji Dubrovnik u Središću uzrokovala manja količina zapaljenog odložnog građevinskog materijala - stiropora".

- Želimo obavijestiti javnost kako su radovi nastavljeni prema predviđenom dnevnom planu.

Do plamena je došlo kad je plamenik, korišten za varenje hidroizolacijske stijenke, došao u kontakt sa stiroporom, koji se nalazio u neposrednoj blizini. Zbog prirode materijala, buknula je vatra i nastao crni, gusti dim, koji je u najkraćem mogućem roku saniran - stoji u njihovu priopćenju.

Navode i da je materijalna šteta minimalna, a potvrdili su i kako je jedna osoba pregledana zbog blaže inhalacije dima.

- Svi nadležni organi izišli su na teren i s obzirom da nisu uočene nikakve nepravilnosti, radovi su nastavljeni prema daljnjem planu - napisali su u priopćenju za javnost.

Meandar / M+ Agency

Meandar / M+ Agency

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:41