ZAVRŠILA DRAMA

PUCNJAVA U KAŠTEL SUĆURCU Muškarac ispalio nekoliko hitaca pa se zatvorio u obiteljsku kuću, na kraju se predao policiji

 Vojko Bašić / CROPIX

Puna dva sata u subotnje poposlijepodne trajala je drama s pucnjavom i brojim policijskim snagama u Kaštel Gomilici, da bi se sve završilo mirnom predajom naoružanog Kaštelanina organima reda.

Nešto prije 15 sati na području Kaštel Gomilice poviše magistrale građane je uznemirila pucnjava iz vatrenog oružja, a nekoliko minuta nakon toga na teren je izašla policija koja je potom blokirala taj dio grada.
Kako doznajemo, u pucnjavi nitko nije ozlijeđen, a dvadesetak minuta nakon prvih policajaca na teren su sa nekoliko vozila stigli i specijalci. Oni su opkolili kuću u koju se zatvorila osoba koja je pucala i s njom počeli pregovarati. Uskoro su pristigli vatrogasci i hitna pomoć, a policija je blokirala šire područje zabranivši prilaze mjestu zbivanja.

Najaktivniji je na terenu bio policijski pregovarač, koji je muškarca uporno pokušavaa nagovoriti da se preda. Ostatak policijskih snaga bio je na oprezu jer su pretpostavljali da se naoružani čovjek nalazi u labilnom psihičkom stanju.

Oko 17 sati, nakon dva sata krize, muškarac se predao policiji.
Radi se, kako doznajemo, o I. D, Kaštelaninu koji se bavi popravkom automobila, a što ga je potaklo na ovaj čin, za sada se nagađa.
Susjedi pričaju kako ima obiteljskih problema, a nedavno mu je preminuo otac. Ima četvero male djece i suprugu, a prema informacijama s kojima raspolažemo, žena i djeca nedavno su odselili od njega.
Policijski očevid još traje, a prije oko pola sata na teren su stigli vatrogasci i hitna pomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:39