VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

RAZBIJEN LANAC DILERA KOKAINA Uhićeno petero Hrvata, među njima bivši šef kaštelanske HVIDRA-e i čovjek koji je Gotovini izradio krivotvorenu putovnicu!

Uskok ih sumnjiči da su iz Crne Gore i Nizozemske u Hrvatsku krijumčarili kokain, ali i heroin i ecstasy
 Ante Cizmic / CROPIX

Petorica hrvatskih državljana uhićena su u sklopu međunarodne akcije razbijanja mreže krijumčara kokaina, a akciju su zajedno provele hrvatska i crnogorska policija, te ju je koordinirao Uskok.

Kako neslužbeno doznajemo među uhićenima je bivši predsjednik kaštelanske HVIDRA-e, Jozo Certa, već ranije osuđivan na petogogodišnju kaznu zatvora zbog pomaganja skupini kriminalaca iz Republike Srpske da opljačkaju 15 milijuna kuna iz središta Hrvatske pošte u Splitu 2008., te je odslužio kaznu.

Osim Certe, kako neslužbeno dozajemo, uhićen je i Franjo Katavić koji je prije desetak godina Anti Gotovini napravio krivotvorenu putovnicu. Ovo nije prvi put da Katavić ima probleme sa zakonom zbog droge, naime 2010. u Austriji je uhićen, a 2012. osuđen na tri i pol godine zbog krijumčarenja.

Uskok ih sumnjiči da su iz Crne Gore i Nizozemske u Hrvatsku krijumčarili kokain, ali i heroin i ecstasy. Za njih će, najvjerojatnije, USKOK zatražiti istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 08:54