ONESPOSOBILI TELEFON

Razbojnički dvojac dolijao: Predstavili se kao policajci pa prebili dva muškarca i opljačkali ih

Osumnjičeni stari 55 i 18 godina kazneno će odgovarati zbog razbojništva i nanošenja teških ozljeda umirovljeniku

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/Cropix

Punih deset mjeseci trebalo je međimurskoj policiji da uđe u trag dvojici lažnih policajaca, koji su proljetos u Prhovcu orobili dvojicu muškaraca te ih pokrali i zaključali u kući.

Umirovljenika su pritom i teško ozlijedili pa će 55-godišnjak i njegov 18-godišnji šegrt kazneno odgovarati za razbojništvo kao i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Međimurska policija je kroz istraživanje otkrila da su te kobne srijede, 31. svibnja oko 21:30 sati osumnjičeni pozvonili na vrata kuće u kojoj žive 71-godišnjak i 49-godišnjak. Lažno su im se pritom predstavili da su policijski službenici, a čim im se ukazala prilika, jer je umirovljenik vrata otključao i širom otvorio, razbojnici su krenuli u akciju. Fizički su nasrnuli na 71-godišnjaka, a potom i na drugog ukućanina. Ograničili su im pritom kretanje u jednoj sobi kako bi mogli temeljito i u miru ispreturati kuću.

- Tijekom pretraživanja osumnjičeni su ukrali novac i druge vrijedne predmete, a potom su se udaljili s mjesta događaja. Oštećene su, pak, zaključali u kući te im onesposobili kućni telefon kako o događaju ne bi mogli obavijestiti policiju. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 800 eura, otkrivaju iz PU međimurske podsjećajući da je stariji muškarac u tom razbojništvu teško ozlijeđen, a mlađi lakše.

Inače, osumnjičeni 55-godišnjak se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja drugog kaznenog djela pa se čini da je upravo zahvaljujući drugom grijehu, riješen i ovaj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:19