HARAČILI PO TRNJU

Lažni policajci nesretnoj ženi ‘digli‘ 5000 kuna: jedan je uhićen, za drugim se traga

Na meti ovakvih prevaranata obično su građani starije dobi, policija savjetuje prijavljivanje suspektnih zahtjeva
Privođenje / ilustracija
 Tea Cimas/Cropix

Lažni policajac koji je po zagrebačkom Trnju prodavao priču kako istražuje krivotvorene novčanice i pritom olako nalazio mete koje je potkradao, konačno je uhićen i kazneno prijavljen. Lisice na ruke tom 36-godišnjem varalici stavljene su prije par dana, dok za njegovim 24-godišnjim pomagačem kriminalisti i dalje tragaju.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je prevarantski dvojac početkom lipnja haračio po Trnju. Automobilom su se dovezli do odabrane mete te su jednu zagrebačku umirovljenicu obmanuli predstavivši se kao policajci koji istražuju krivotvorene novčanice.

Nesretna žena je povjerovala u njihovu priču te jednom od njih lakomisleno predala bankovnu karticu i PIN kako bi mogao novac podići s računa. Zatim su se obojica odvezla do obližnje tržnice u kvartu gdje su s bankomata podigli 5000 kuna i, naravno, zatim nestali.

Protiv uhićenog 36-godišnjaka policija je podnijela prijavu za prevaru te ga je predala pritvorskom nadzorniku, dok se za drugim prevarantom traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:44