MISTERIOZNI ZLOČIN

Riješen slučaj ubojstva Varaždinca: Otkriveni mučni detalji, sve je krenulo ‘sačekušom‘...

Policija je uhitila 44-godišnjaka kojeg se sumnjiči da je 24. veljače u Varaždinu ubio 56-godišnjaka

Željko Hatlak i njegov Citroen C5

 Mario Pušić

Policija je dovršila slučaj ubojstva 56-godišnjeg Željka Hatlaka za koje sumnjiči 44-godišnjaka koji je neprijavljeno boravio u Karlovcu.

Otkriveni su i mučni detalji slučaja koje policija tretira kao teško ubojstvo iz koristoljublja. Tako policija navodi da je muškarac unaprijed isplanirao ubojstvo te je 24. veljače napravio "sačekušu" ispred kuće u kojoj je Hatlak živio. Kada ga je ugledao, u njega je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

Tijelo je potom sakrio, a zatim se bacio u novi kriminalni poduhvat te počeo rasprodavati imovinu 56-godišnjaka.

Uzeo je njegov automobil te se uputio na područje karlovačke PU gdje je neprijavljeno živio. No, 8. ožujka 2023. varaždinski policajci zaprimili su dojavu, a karlovački policajci pronašli vozilo.

Uslijedila je opsežna potraga za muškarcem koji je od 4. ožujka pod nadzorom policije, odnosno u istražnom zatvoru radi drugih kaznenih djela, a sada, 31. ožujka, protiv njega je podnesena i kaznena prijava za stravično ubojstvo.

- Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom je provedeno više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak. Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak. Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 04. ožujka 2023. godine Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela Teškog ubojstva iz koristoljublja i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. godine Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka - priopćili su iz policije.

image
Robert Fajt/Cropix

Istaknuli su kako su na rješavanju ovog slučaja radili službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu.

Podsjetimo, nestanak muškarca starog 56 godina varaždinska policija prijavila je 5. ožujka. Tako se zna da se "muškarac visok 180 cm, prosijede kose i svijetloplavih očiju, srednje razvijenosti, 24. veljače oko 18 sati udaljio s adrese prebivališta, osobnim vozilom marke Citroen C5".

No, tada je već uhićen 44-godišnjak i to nakon što je policija civilnim vozilima danonoćno patrolirala i nadgledala parkirano vozilo u Karlovcu. Susjedi su ispričali da muškarac nije uhićen kod vozila, već da ga je policija naknadno dovela do vozila, vjerojatno radi pregleda.

- Policija je 10 dana ovuda patrolirala danonoćno, bili su ispred nasuprotne zgrade očito čekajući vozača. On nije jučer uhićen ovdje, već je doveden ovdje kod automobila, a rekao bih u prisustvu svojeg odvjetnika. Bilo je dosta policije u civilu, a on je bio u lisicama - rekao nam je tada jedan od stanara. Dodao je da je vozilo imalo naljepnicu za osobe s invaliditetom te je parkirano na mjestu za invalide, no policija je skinula naljepnicu i vozilo pomaklnula na susjedno mjesto.

Automobil je bio u dosta neurednom stanju. Iza sjedala su ostaci ambalaže od hrane, vide se pakiranja paštete, te plastične boce.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:00