NOVAC OTUĐILI IZ BLAGAJNE

ŠEFOVI VSOA-E PROGLAŠENI KRIVIMA ZBOG PRONEVJERE VIŠE OD 4,5 MILIJUNA KUNA Darko Grdić i Ognjen Preost dobili po tri godine zatvora

Ognjen Preost i Darko Grdić
 HANZA MEDIA

Bivši ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) Darko Grdić i njegov nekadašnji zamjenik Ognjen Preost proglašeni su krivima na Zagrebačkom županijskom sudu da su od 2009. do 2012. godine iz blagajne za posebne namjene VSOA-e prisvojili ukupno preko 4,5 milijuna kuna.

Obojica su dobila kazne od po tri godine zatvora. Pored njih osuđen je i nekadašji tajnik kabineta ravnatelja VSOA-e Zdeslav Ivanković koji je zbog prisvajanja 182 tisuće kuna dobio 10 mjeseci zatvora uvjetno na tri godine kao i viši stručni referent u istom kabinetu Denis Lukinić koji je prema presudi zadržao 199 tisuća kuna te je dobio 11 mjeseci zatvora uvjetno na 4 godine.

Optužbi je oslobođen Tibor Mijo Kuljanić koji je iz iste blagajne uz odobrenje Grdića i Preosta primio oko milijun i pol kuna, međutim sudsko vijeće utvrdilo je da je Kuljanić najveći dio tih sredstava, 1,2 mil kn, proslijedio Preostu dok je ostatak uistinu koristio za potrebe operativnog rada, stoga je optužba protiv Kuljanića otpala, a iznos otuđenih sredstava za Preosta je povećan na 3 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 05:33