SIJAO STRAH PO OSIJEKU

'Šetamo, kreten ispred nas, dolazi nam u susret, repetira pištolj i uperi ga u Franeta, klinci vrište, lik se počne smijati i kaže da se šali...'

Policija je uhitila muškarca koji je u nedjelju presretao Osječane i prislanjao im pištolj uz glavu, piše Glas Slavonije .

Susret s manijakom opisali su brojni građani, a među njima i obitelj Jelavić - Ana (32), koja je bila u šetnji sa suprugom i dvoje djece, je nemili susret na svom profilu na Facebooku.

- Frane i ja s klincima, šetamo, kreten ispred nas, dolazi nam u susret, repetira pištolj i uperi ga u Franeta, klinci vrište, lik se počne smijati i kaže 'ma šalim se'

Gospođa Jelavić situaciju je detaljnije opisala za Glas Slavonije .

- Nakon što smo prošli tramvajsku stanicu i krenuli prema Tvrđi, prijateljima u goste, vidjeli smo kako prema nama ide muškarac. Imao je na sebi jaknu, kapuljaču na glavi, ruksak na leđima i sunčane naočale, iako je kiša padala, i samo je odjednom izvadio pištolj. Sin je devet godina, a kćerka 12. Djeca su se skamenila, kćerka je počela plakati. On se nekako sagnuo, čučnuo, repetirao pištolj i uperio ga mom suprugu u glavu. Počeo se smijati i rekao: “Jeste se usrali, ha?” Noge su nam se odsjekle. Tek kada je muškarac podigao pištolj, moj suprug je shvatio da pištolj nije pravi - ispričala je Ana Jelavić.

Kaže, njezinom suprugu bilo je u interesu da zaštiti svoju obitelj pa nije krenuo za napadačem. “Ipak su tu mala djeca i kako bi to bilo da tata nekoga napadne pred njima”, dodaje Ana Jelavić. Nakon jezivog susreta Ana je odmah pozvala policiju.

- Kada sam nazvala policiju, oni su već znali za njega i mislili su da ja ponovno zovem. Rekli su mi “Gospođo, već ste to prijavili.” Međutim, netko je zvao prije mene i policajci su mi rekli da su već nekoga poslali i da ga traže. Policajci su bili fer i saslušali su me. Još mi je policajac koji se javio rekao da dam i ja opis napadača da ga usklade s prethodnom prijavom. Pretpostavljam da policija nije htjela objaviti u javnosti detalje o napadaču dok ga ne uhvati - dodaje Osječanka.

Vlado Krznarić iz Policijske uprave osječko-baranjske za Glas Salovnije potvrdio je da policija provodi kriminalističku istragu nad 31-godišnjakom zbog dvije dojave građana o događajima u nedjelju u večernjim satima u Ulici cara Hadrijana i Ulici kralja Zvonimira u Osijeku.

- Pritom se 31-godišnjak obratio građanima te im pokazao plastični pištolj. Plastični pištolj policija mu je oduzela - rekao je Krznarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 11:32