ZLOČIN ŠOKIRAO HRVATSKU

Šibenska policija objavila rezultate očevida: Evo što su dosad utvrdili o četverostrukoj likvidaciji

Na području Vodica i Šibenika ubijene su četiri osobe, a počinitelj ubojstava u konačnici je također pronađen mrtav
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenska policija izdala je u nedjelju prijepodne priopćenje o do sada utvrđenim činjenicama o četverostrukom ubojstvu i samoubojstvu jučer u Vodicama i Šibeniku.

- Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

Obzirom na odmah prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno s Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

Tijekom obavljanja radnji očevida na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela, kojima je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18,22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka.

Mrtva tijela svih osoba su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana obavljati radnje očevida.

Također, tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja, izvijestili su iz policije uz napomenu da će o novim saznanjima izvijestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Kao što smo izvijestili, javnost je najprije oko 13 sati potresla vijest da je poznati šibenski poduzetnik ubijen u svom automobilu na parkingu kod trgovačkog centra Djelo u Vodicama, a onda se, kao u kakvom hororu, saznalo da je to bila tek uvertira u konačni saldo masakra - da su još tri mrtva tijela pronađena na drugom kraju Šibenika, u Ražinama, u podrumu objekta bivše pekare tvrtke Matkol, u poslovnoj zoni u Ražinama, smještene između Jadranske magistrale i valjaonice bivšeg TLM -a, sadašnjeg IMPOL-a.

Iako policija nije izlazila ni s kakvim imenima, po Šibeniku - koji se u tren našao pod opsadom policije, dugih cijevi, specijalaca na ulazima i izlazima iz grada - kao požar se pronijela vijest da je osoba ubijena - navodno rafalom iz automatske puške - u svom Mercedesu, i ispred svog trgovačkog centra, zapravo Tedi Slamić, šef cijelog trgovačkog lanca Djelo inače jednog od najvećih, ne samo u županiji, nego i u Dalmaciji i Hrvatskoj, članici nacionalnog lanca 'Ultra'.

Identitet osoba ubijenih na Ražinama isto je tako bio obavijen velom tajne, ali isto se tako ubrzo po gradu počelo špekulirati kako je riječ o Toniju Šparadi, direktoru tvrtke Sabirač, te Radojki Danek, poznatoj šibenskoj stečajnoj upraviteljici i gradskoj vijećnici HDZ-a u aktualnom sazivu Gradskog vijeća. Treća osoba - kako se neslužbeno saznaje, također ustrijeljena vatrenim oružjem - bio je navodno Mario Danek, njezin suprug koji se na Ražinama zatekao slučajno, navodno vozeći suprugu na unaprijed dogovoreni sastanak.

Ubrzo se ispostavilo da je počinitelj, koji je u konačnici pronađen mrtav pored automobila kojim je pobjegao policiji, Branko Koloper Matkol, koji je propao u svom pekarsko-trgovačkom biznisu, a njegova je tvrtka, koju je gradio cijeli život i veliki, nedovršeni poslovni objekt na ulazu u Šibenik, za koji se zadužio, u nevrijeme, prije velike krize 2008. godine otišla na bubanj.

Cijelu kronologiju jučerašnjih mučnih događaja donosimo OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 00:12