DIVLJALI U TITANICU

Sin bivšeg šefa HPB-a i zastupnika demolirao i pokrao kafić

Jadranko Mijalić, bivši zastupnik HSLS-a, nije želio komentirati incident svog sina
zagreb 090703jadranko mijalicfoto ranko suvar-nov-
 Ranko Šuvar / CROPIX

VRBOVEC - Sin bivšeg saborskog zastupnika HSLS-a Jadranka Mijalića, 22-godišnji Filip Mijalić, zajedno s trojicom svojih prijatelja divljao je po kafiću Titanic u Luci, a vrijeđanje i tučnjava završili su krađom 2000 kuna iz blagajne.

Naime, Filip Mijalić, 29-godišnji S. L., 22-godišnji H. H. i 21-godišnji Ž. R. upali su u Titanic u nedjelju oko 18 sati. S divljanjem je prvi počeo 21-godišnjak, koji je ničim izazvan počeo vrijeđati konobaricu te ju je gađao čašom.

Prestrašena žena pozvala je vlasnika kafića, 41-godišnjeg M. H. Njega je pak napao, čim je došao, 29-godišnji S. L. Njih su potom mladi Mijalić i drugi 22-godišnjak krenuli razdvajati, a vlasnik je pobjegao iz svog kafića.

Nakon tučnjave, 29-godišnjak uzeo iz kase novac, a potom su sva četvorica uskočila u automobil i pobjegla. Budući da je incident odmah prijavljen, policija ih je ubrzo pronašla u obližnjem kafiću Jazavac.

Što o incidentu misli tata Mijalić, nismo uspjeli doznati. Iako nam s javio na telefon, nije bio raspoložen za razgovor.

- S obzirom na to da ćete me blatiti, a ja s ovime nemam nikakve veze, neću vam dati nikakvu izjavu - kratko je rekao Jadranko Mijalić.

Podsjetimo, Mijalić je krajem studenog 2009. godine dobio otkaz nakon što je Uprava Hrvatske poštanske banke utvrdila da Mijalić ništa ne radi i ne dolazi na posao , o čemu je Jutarnji list ekskluzivno pisao. Mijalić je za nerad dobivao plaću od oko 30 tisuća kuna, službeni automobil i kartice.

Na kraju je ostao bez menadžerskog ugovora i ostalih privilegija.

Također, Mijalić je sam zahtijevao da se pregledaju snimke nadzornih kamera na ulasku u zgradu HPB-a . No, tek tada je utvrđeno da radi samo dva sata na dan.

U medijima su se spominjali njegovi seksistički ispadi, npr. kada je pri povratku iz svoje kleti seksualno uznemiravao dvije suputnice, za što su ga prijavile policiji prije godinu dana. Govoreći o proračunu u Saboru Mijalić je rekao kako se ponekad “i s malim treba zadovoljiti” što je izazvalo buru u javnosti.

Policija je također već izvještavala o tučnjavi u kafiću Calimero u kojoj je Mijalićev sin Filip jednom gostu razbio bocu na glavi.

Njegov je policijski dosje pun prijava za fizičke obračune, a jedan ga je sugrađanin anonimno otpužio da je pijan kamenjem porazbijao izloge u centru Vrbovca, što policija nikad nije dokazala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:09