ZNATE LI TKO SAM JA?

Uhićen Đakićev sin, ispred kultnog zagrebačkog restorana prijetio policajcima smrću

Sin HDZ-ova saborskog zastupnika je i alkotestiran, a rezultat je bio 1,5 promila alkohola u krvi
Tomislav Đakić
 Facebook

Tomislav Đakić (22), jedan od četvero djece HDZ-ova saborskog zastupnika koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, završio je na stupu srama. Zbog prijetnji smrću policijskim službenicima u srijedu navečer uhićen je ispred kultnog restorana Trnjanka nadomak zagrebačke Palače pravde.

Kako doznajemo, sve je počelo oko 23:20 pozivom na 192 i prijavom da na Trnjanskoj cesti skupina ljudi narušava javni red i mir odnosno da galame i da se naguravaju. Policija se promptno odazvala na poziv, a na mjestu događaja, između ostalih, zatekla je i Đakića juniora.

Tijekom intervencije situacija je postala napeta, a Đakić je četvorici policajca uputio ozbiljne prijetnje smrću. Psovao im je majku i pitao: 'Znate li vi tko sam ja?' da bi im u jednom trenutku i zaprijetio otkazima. Situacija je izmakla kontroli kad im je još poručio da mu 'mogu popušiti k...' a navodno je u njihovom smjeru i pljunuo. Đakić je i alkotestiran, a rezultat je bio 1,5 promila alkohola u krvi.

Zbog izrečenih prijetnji Đakić je priveden u policijsku postaju na otrežnjenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Zaradio je kaznenu prijavu uz koju je predan pritvorskom nadzorniku.

Neki od stanovnika Trnjanske ceste čuli su povike više muških glasova, ali su, kažu, već "oguglali na to u sitne noćne sate jer pojedinci pretjeruju s alkoholom pa, dok hodaju prema svojim autima, naprave rusvaj". Naviknuli su se, dodaju, ispred tog restorana viđati i poznate osobe.

- U moj restoran znaju navratiti Đakići sa svojim društvom. Ponekad dođe Ivan s djevojkom. Pojedu, popiju i odu. Nikad nikakav nered nije pravio. Ugodni je gost. No preko puta nas su kafići koji isto rade do ponoći. Možda je dečki bili u nekom od tih lokala. Pokoja čašica više zna izazvati probleme. A ja se ne sjećam da je bilo koji Đakić u srijedu navečer kod nas bio u restoranu - rekao je za Jutarnji list vlasnik Trnjanke.

image
Josip Đakić
Željko Puhovski/Cropix

Tomislavov otac Josip Đakić, unatoč nizu pokušaja, nije nam se javljao na telefon, a svojedobno je za Jutarnji rekao kako je, nakon niza ekscesa, zabrinut zbog ponašanja drugog sina Ivana jer da nad njim više nema kontrolu. HDZ-ov političar je tada još bio izrazio nadu da će prijašnje uhićenje djelovati pozitivno na njegova sina.

Podsjetimo, političarov sin Ivan Đakić zgrozio je javnost početkom prošle godine skandaloznom "čestitkom" u povodu pravoslavnog Božića objavivši na svom Facebook profilu fotografiju iz Drugog svjetskog rata na kojoj osoba s ustaškim znakovljem drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama.

Uz fotografiju je napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić.” Zbog tog poticanja na nasilje i mržnju, ali i prijetnji smrću novinaru Ivanu Žadi upućene nekoliko mjeseci prije toga, Đakić je pravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Kažnjen je i novčano.

image
Ivan Đakić
Facebook

Đakić je, također, privukao pozornost divljajući 120 km/h automobilom kroz Sveti Ivan Žabno, ali i turirajući motor i paleći gume u centru Pitomače. Neke od svojih vozačkih "pothvata" sam je objaviona društvenim mrežama, a neke snimke završile su u medijima bez njegova znanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:24