EPILOG

SIN ZASTUPNIKA STEVE CULEJA OPTUŽEN ZA SUDJELOVANJE U TUČNJAVI U tom je sukobu teško ozlijeđen mladić Ivan Mikuljan

Domagoj i Stevo Culej
 Damjan Tadic / FACEBOOK, CROPIX

Tučnjava u kojoj je teško ozlijeđen mladić Ivan Mikuljan, a u kojoj je sudjelovao i tada 22-godišnji Domagoj Culej, sin saborskog zastupnika Steve Culeja, nakon višemjesečne istrage došla je i do pravosudnog epiloga.

Općinsko državno odvjetništvo je za nanošenje teške tjelesne ozljede Ivanu Mikuljanu optužilo Luku Miškulina (20) iz Mirkovaca, dok je Culejev sin optužen za sudjelovanje u tučnjavi. Optužena su još dvojica 20-godišnjaka koji su sudjelovali u cijelom događaju koji se zbio 22. kolovoza prošle godine u 1.42 sata u vinkovačkom Prolazu Crvenog križa.

Kako tvrdi tužiteljstvo, prva trojica okrivljenih su, zajedno s još trojicom maloljetnika na jednoj strani, te Ivan Mikuljan, četvrtooptuženi i još jedan maloljetnik s druge strane, putem društvene mreže i mobitelima dogovorili obračun. Povod je bio sukob koji se dogodio pet dana ranije, 17. kolovoza, na crkvenom godu u Rokovcima kada je Ivan Mikuljan bacio čašu prema jednom od mladića iz suprotne skupine. Nakon kraće prepirke, koja je prema snimkama videonadzora trajala 20 sekundi, došlo je do tučnjave u kojoj je najgore prošao Ivan Mikuljan.

Njega je Luka Miškulin snažno udario šakom u lice, pri čemu je Mikuljan pao na leđa i slomljena mu je lubanja, borio se za život i još uvijek ima teške posljedice iz te tučnjave. I Domagoj Culej nije prošao bez batina u toj kratkotrajnoj tučnjavi “Rokovčana” i “Vinkovčana”, a tužiteljstvo je Vijeću za mladež vukovarskoga Općinskog suda dostavilo brojne dokaze i snimke kamera videonadzora, ali i poruke iz grupe “Samo Vinkulja” u kojoj se odvijala prepiska među mladićima.

- Iz izuzetih poruka, razmijenjenih u vremenu od 17. do 22. kolovoza 2018. putem Facebook Messengera, između Luke P. i II-okr. Domagoja Culeja razvidno je kako Domagoj Culej piše da će naći jednog po jednog, da neće smjeti u grad, da će ostati bez ušiju... - piše među ostalima u obrazloženju optužnice.

Sin saborskog zastupnika Culeja u svojoj je obrani rekao da nije bio član Facebook grupe “Samo Vinkulja” i da uopće nije sudjelovao u nagurvanju i tučnjavi za što ga se tereti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 22:01