NEVINA ŽRTVA

CURICA (4) SE OTROVALA KOKAINOM! Intervencija u zagrebačkoj bolnici završila privođenjem roditelja, i doktori su bili u šoku

 Krešo Raguž

Djevojčica u dobi od četiri i pol godine završila je u nedjelju navečer u teškom stanju u KBC Sestara milosrdnica, a nalazi krvi i urina pokazali su da se radi o trovanju kokainom.

Liječnici su odmah pozvali policiju koja je, kako doznajemo, još u bolnici uhitila roditelje i protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog povrede djetetovih prava i zanemarivanja roditeljske dužnosti, za što je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je ocu, 35-godišnjem D. J., i pet godina starijoj majci I. J. jednomjesečni pritvor.

Novi skrbnici

Djevojčica se dobro oporavila i u četvrtak bi trebala napustiti bolnicu, a centar za socijalnu skrb će je, kako neslužbeno doznajemo, zbrinuti unutar šire obitelji te se dijete neće vraćati na adresu na kojoj je živjela s roditeljima.

- Djevojčica, koja je početkom mjeseca primljena u našu bolnicu u teškom stanju zbog trovanja kokainom, dobro se oporavila i, prema najnovijim nalazima, nema akutnih oštećenja organa - kaže pedijatrica doc. dr. Orijena Žaja s Klinike za pedijatriju KBC-a Sestara milosrdnica. Dodaje da djevojčica, srećom, nema oštećenja mozga, srca, jetre ili bubrega, koja mogu nastati zbog trovanja kokainom.

Tek će se utvrditi kako je djevojčica točno došla do droge koju je očito konzumirala i od koje joj je pozlilo. Otac, koji se liječi od ovisnosti, tvrdio je policiji da ne zna kako je do toga došlo te da se odmah pobrinuo za dijete kojem je pozlilo.

Kompletnu priču o slučaju kakav se ne pamti Jutarnji donosi u tiskanom izdanju u četvrtak!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:29