ODREĐEN PRITVOR

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU Braća premlatila šibenskog vatrogasca: 'Tukli su ga rukama i nogama. Slomili su mu vilicu i nos'

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 10.08.2018. u 18:57

Cropix (ilustracija uhićenja); u krugu: premlaćeni vatrogasac Marjan Srdarev iz Vodica

 

Dežurni sudac Županijskog suda u Šibenik Branko Ivić prihvatio je zahtjev Općinskog državnog odvjetništva, te odredio jednomjesečni zatvor za dvojicu mladića koji su na igralištu SC 'Ljubica' u Šibeniku za vrijeme glazbenog festivala fizički napali 36-godišnjeg Marjana Srdareva iz Vodica, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i voditelja protupožarnog osiguranja na festivalu .

Kako neslužbeno doznajemo, istražni zatvor određen je za 25-godišnjeg Patrika Flisa i njegova brata 20-godišnjeg Antu-Antonija Flisa, obojica s prebivalištem u Kistanjama, a zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Braća se terete za sudjelovanje u tučnjavi u kojoj su nanesene teške tjelesne ozljede šibenskom profesionalnom vatrogascu Marjanu Srdarevu. On je, da podsjetimo, zadobio frakturu vilice i napuknuće jagodične kosti.

Oko ovog do sada nezabilježenog incidenta policija u suradnji s državnim odvjetništvom nastavlja s kriminalističkim istraživanjem, u cilju utvrđivanja svih okolnosti, odnosno privođenja još nekoliko osoba za koje sumnja da su sudjelovali u fizičkom napadu na vatrogasca.

Inače, kako doznajemo od mještana Kistanja, stariji brat Patrik Flis uglavnom živi u Zagrebu i radi kao event menadžer noćnog kluba Ritz. Mlađi Ante-Antonio živi u Kistanjama s bakom i djedom.

Za podsjetnik je da se o detaljima do sada provedene kriminalističke istrage oko fizičkog napada i teškog ozljeđivanja Marijana Srdareva u četvrtak oglasila PU šibensko-kninska. U priopćenju se navodi kako je u Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i 20-godišnjakom osumnjičenim za sudjelovanje u tučnjavi. Osumnjičeni su 8. kolovoza oko 2,50 sati u Šibeniku na nogometnom igralištu u vrijeme održavanja Hype Beats Music Festivala, tjelesno napali i ozlijedili 36-godišnjeg pripadnika JVP-a grada Šibenika.

Zbog netrpeljivosti prema 24-godišnjoj djevojci koja je, zbog gubitka torbice, tražila pomoć od 36-godišnjeg vatrogasaca, navodi se u priopćenju, vidjevši ga u njezinom društvu, uz više, za sada nepoznatih osoba, tjelesno ga napali i teže ozlijedili. Kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog događaja se nastavlja, stoji u policijskom priopćenju.

Marijan Srdarev je zadobio frakturu vilice i napuknuće jagodične kosti, a u četvrtak je uspješno operiran u splitskoj bolnici.

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku su 9. kolovoza 2018. privedena dvojica hrvatskih državljana (1996. i 1998.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi iz čl. 122. st. 1 Kaznenog zakona/11. (10. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su 8. kolovoza 2018. u Šibeniku, tijekom održavanja "Hype beach music festivala", zajedno s još drugim neutvrđenim osobama, fizički nasrnuli na djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te ga udarali rukama i nogama po glavi i tijelu te mu nanijeli teške tjelesne ozljede (prijelom lijevog kuta donje vilice, višestruki prijelom nosnih kostiju, rezno-gnječna rana ispod desnog oka i rezno-gnječna rana gornje usne).

Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik općinske državne odvjetnice podnio je sucu istrage prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela  koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo