HOROR U PALOVCU

SLUČAJ UBIJENE DJEVOJKE IZ LEDENE ŠKRINJE IDE DALJE Uklonjena i zadnja prepreka, počinje ispitivanje svjedoka, prvi će svjedočiti članovi uže obitelji

Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Sutkinja istrage varaždinskoga Županijskoga suda odbila je žalbu Smiljane Srnec (45), optužene da je 2000. godine ubila svoju mlađu sestru Jasminu Dominić (23) te njezino tijelo sakrila u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, na rješenje o provođenju istrage zbog navedenoga ubojstva.

Rješenje o istrazi protiv Srnec ovim je postalo pravomoćno te će Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu sada početi ispitivati svjedoke, a pretpostavlja se da će na ispitivanje prvi biti pozvani svjedoci iz najbliže obitelji okrivljenice, njezin suprug, majka, te kći i zet, budući da oni mogu zbog bliskoga srodstva uzeti blagodat odnosno odbiti svjedočenje.

U žalbi koju je podnio na riješenje o istrazi, odvjetnik Smiljane Srnec, Krešimir Golubić osporavao je osnovanu sumnju da je njegova branjenica počinila ubojstvo, odnosno tvrdio kako policija i tužiteljstvo nemaju dovoljno dokaza za potkrijepljivanje niti ove, skoro najniže, razine sumnje.

Međutim sutkinja istrage je zaključilo kako za osnovanu sumnje dokazi ipak postoje, a da li će oni biti dostatni i za podizanje optužnice, te kasnije evantualno i za donošenje osuđujuće presude tek će se vidjeti u budućnosti.

Također, istim riješenjem sutkinja istrage je odbila prijedlog Smiljane Srnec da se iz spisa kao nezakonite izdvoje službene zabilješke razgovora s pojedinim svjedocima jer one ne predstavljaju zakoniti dokaz. Naime, premda one doista ne mogu biti upotrebljene kao dokaz sud je odlučio da one za sada ostanu u spisu te će biti izdvojene nakon eventualnoga podizanja optužnice.

Smiljana Srnec je uhićena 16. veljače, par sati nakon što je otkriveno da je u škrinji u njihovoj obiteljskoj kući u Palovcu pronađeno tijelo njezine davno nestale sestre Smiljane, a čiji je nestanak policiji bio prijavljen 2005. godine. Srnec se na ispitivanju na policiji i tužiteljstvu branila šutnjom, odnosno nije željela iznositi obranu te odgovarati na pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:55