HOROR U PALOVCU

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SMILJANE SRNEC Ostaje iza rešetaka najmanje do kraja rujna: 'Nisam kriva za ubojstvo svoje sestre!'

 
Smiljana Srnec
 Željko Hajdinjak / CROPIX

NOVO, 10:40 - Optužno vijeće koje je potrajalo otprilike sat i pol zaključilo je da postoji dovoljno dokaza da se potvrdi optužnica protiv Smiljane Srnec. Istražni zatvor je i dalje na snazi.

Ostaje iza zatvorskih rešetaka najmanje do 30. rujna do kada joj je produljen istražni zatvor obzirom da je 31. srpnja Vrhovni sud potvrdio rješenje o produljenju pritvora.

Kako doznajemo, Srnec je potreseno primila vijest o činjenici da će joj se suditi i da njezinoj agoniji nema kraja.

--------------------------------------------------------------

Smiljana Srnec (45), optužena da je 2000. ubila sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo potom sakrila u škrinju u obiteljskoj kući u Palovcu, danas je od optužnog vijeća na Županijskom sudu u Varaždinu doznala sudbinu optužnice.

Za 9 sati zakazana je sjednica optužnog vijeća na kojoj će članovi sudskog vijeće analizirati dokaze koje su punih pet mjeseci prikupljali istražitelji, a nakon što se izvažu svi dokazi i saslušaju argumenti tužiteljstva i obrane, odlučit će hoće li optužnicu potvrditi, vratiti tužiteljstvu na doradu ili je, pak, zbog nedostatka dokaza odbaciti i odmah pustiti Srnec na slobodu.

Po dolasku na sud u pratnji pravosudnih policajaca, na novinarsko pitanje je li kriva za ovo što joj se stavlja na teret, Smiljana Srnec je odgovorila: "Nemam komentara, nisam!"

Optužnica tereti Smiljanu Srnec da je s pet snažnih udaraca u glavu ušicom sjekire ili nekim drugim predmetom ubila na spavanju sestru Jasminu i potom ju ugurala u škrinju, prethodno joj zamotavši glavu crnom vrećom, a vrat najlonskom čarapom.

Ispod crne vreće u Končarevoj škrinji prvo je bila navlaka za poplun u koju je bio umotan drugi dio tijela, a na njemu su bili tragovi krvi. Kad su policajci otvorili škrinju, koja se teško otvarala jer je guma bila zalijepljena ljepilom, i skinuli navlaku za poplun s tijela, glava ubijene bila je još jednom omotana crnom vrećom koja je oko vrata najlonskom čarapom zavezana u čvor.

Tijelo je na kraju bilo zamotano i u stolnjak, a svaka potkoljenica omotana vrećom i čarapom. Tko zna koliko bi se još dugo Jasmina vodila kao nestala da 16. veljače ove godine u 12.06 sati OKC PU međimurske nisu nazvali Smiljanina kći i njezin izvanbračni partner, rekavši da su u kući pronašli leš.

Ekipa za očevid našla je tijelo u škrinji u hodniku obiteljske kuće pod stepenicama, a ispod i preko tijela bile su vrećice sa smrznutim voćem i povrćem iz lipnja 2000. Policiji je, međutim, nestanak prijavila tek 16. kolovoza 2005. majka Katarina.

Tijekom istrage ispitani su policajci vezano za provjeru postupanja po prijavi nestanka Jasmine Dominić. I policajci, ali i neki drugi svjedoci, primijetili su da je Smiljana bila ljubomorna na sestru. Neki svjedoci potvrdili su i da je Smiljana kockala, a za Jasminu se nisu vezale nikakve afere niti problemi.

Neki od svjedoka ispričali su da je otac dviju sestara, pokojni Martin Dominić, često govorio:

“Da mi je samo znati gdje je Jasmina i vidjeti je”. Govorio je i kako informacije o Jasmini ima isključivo od Smiljane, koja je roditeljima govorila da Jasmina ima dečka u Parizu, da je na brodu i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:04