HOROR U MEĐIMURJU

SMILJANINA OBITELJ UVJERENA: ONA NIJE UBILA SVOJU SESTRU! Pojavila se i intrigantna priča o Martinu Dominiću iz vremena prije prijave kćerina nestanka

CROPIX

Smiljana Srnec (lijevo), Martin Dominić (gore desno), Jasmina Dominić (dolje desno)

 

Premda nitko iz kruga obitelji Srnec ne želi razgovarati s novinarima, neslužbeno doznajemo da neki članovi obitelji u razgovorima s osobama kojima su se povjerili odbacuju mogućnost da je članica njihove obitelji Smiljana Srnec kriva za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Kako se tijelo našlo u škrinji, je li netko za to znao i tko, zasad su, barem što se medija tiče, pitanja bez odgovora. Hoće li te osobe prilikom svjedočenja, na koje će svakako biti pozvani, uzeti blagodat, odnosno uskratiti odgovore na pitanja kojima bi mogli tereti svojega bliskoga srodnika, još je jedno od neodgovorenih pitanja. Ispitivanja još nisu počela - čeka se pravomoćnost rješenja o provođenju istrage protiv Smiljane. Međutim, malo-pomalo u javnost izlaze informacije koje slučaj mogu odvesti u jednom ili drugom smjeru.

 

Prijava za nasilje

Naime, osim samog ubojstva, za istragu je jako važno utvrditi tko je živio u kući u vrijeme ubojstva 23-godišnje Jasmine, kojoj se gubi trag 2000. godine. Trenutačno je to teško provjeriti najviše zbog toga što su i pokojni Martin Dominić i njegova supruga Katarina Dominić radili sezonski. On na gradilištima, a ona kao kuharica u Njemačkoj, kamo je otišla 1990-ih, te je zbog izbivanja iz kuće zbog dinamike posla teško rekonstruirati jesu li u tom određenom razdoblju oni boravili u kući. Iako se mještani zbog proteka vremena nisu mogli sjetiti detalja, izvjesno je da su pokojni Martin i njegova supruga oko dvije godine živjeli sa Smiljanom u kući u kojoj se nalazila i škrinja s tijelom ubijene Jasmine. To je bilo otprilike od 2011. do 2013. kada je Martin umro od raka. Prema sjećanju jednog od njegovih prijatelja, on se vratio u Hrvatsku 1980-ih i otad je radio po terenu u Puli, Rijeci te kratko u Njemačkoj. Otkako je saznao da je bolestan, stalno je živio u kući, a i njegova supruga u tom razdoblju više nije radila vani, nego se vratila kako bi bila uz muža. Dakle, u tom je razdoblju u kući živjelo ukupno sedam osoba: Smiljana sa svojim suprugom i troje djece te otac i majka.

- Nakon što se razbolio i umro, žena mu je otišla u Njemačku raditi za stalno, nije više radila samo sezonski - kaže jedan od dobrih poznanika pokojnog Fredija.

On smatra da policija još tijekom prijave Jasminina nestanka nije odradila posao kako treba i sada se, kaže, sumnja okreće prema njezinu ocu za kojega svi s kojima smo u selu razgovarali imaju riječi hvale. No, među informacijama do kojih smo došli jest i ona da je policija, navodno, upravo u razdoblju između faktičkog i službeno prijavljenog nestanka Jasmine, tijekom 2003. godine, imala intervenciju kod Martina Dominića zbog obiteljskog nasilja. Doduše, ovu informaciju nigdje nismo mogli provjeriti službeno, a ako je istinita, bez samog razloga intervencije teško je taj događaj nedvojbeno povezati sa slučajem ubojstva.

- Martin je Jasminu volio više od Boga. Znao je i reći da: ‘Ne daj Bože da umrem prije nego što je nađem’. On ju je stalno tražio i prvi je prijavio njezin nestanak, ali nitko ga nije doživljavao - ispričao nam je jedan od mještana Palovca, koji također tvrdi da je Martin bio dobrica.

- Koliko znam, Jasmina i Smiljana su se dosta svađale, ali u svoja četiri zida, najviše zbog novca koji je mama slala iz Njemačke. Smiljana je puno kockala i tu je možda puklo - dodao je.

Svi su u strahu

Većina mještana i dalje nije pričljiva. Na pitanje misle li da su roditelji (ili barem jedan od njih) znali za mračnu tajnu i čuvali je gotovo 20 godina, samo odmahuju glavom. Rijetki pričljivi u selu kažu da su čuli i priče da je ubojstvo planirano te da je Smiljana sestru ubila na spavanju. No, kako sami uočavaju, postoje razne verzije jer selo konstruira razne priče koje su počele još 2000. kada je Jasmina posljednji put viđena. Već se tada, otkriva nam jedna od sada bivših stanovnica Palovca, pričalo da je Jasmina ubijena i da je majka možda nešto znala. Nitko od naših sugovornika, koji su očekivano željeli ostati anonimni, ne zna ili se ne usudi iznositi jasne stavove, ali izražava sumnju da je netko Smiljani pomogao u prikrivanju.

- Ako joj je i netko pomogao u prikrivanju, to samo ona zna. Prava istina se vjerojatno nikad neće saznati - pomalo razočarano konstatira jedan Palovčanin.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo