SPRETAN I BRZ

Spektakularni ‘Daltonov’ bijeg iz zatvora niz oluk od 20 metara oduševljeni Zadrani ispratili pljeskom!

Prostor za šetnju ograđen je žicom, no Nermin Čejvanović je iskoristio nepažnju čuvara
 Mario Todorić/CROPIX

ZADAR - Nakon spektakularnog bijega iz zadarskog zatvora, iz kojega je pobjegao spustivši se s vrha zgrade niz oluk od 20 metara, 23-godišnji Nermin Čejvanović uhićen je u srijedu poslijepodne na području Karlovca, javlja Slobodna Dalmacija .

- Službenici PU karlovačke pronašli su 23-godišnjaka u jednom manjem mjestu na području Karlovca 7. studenoga. Istog poslijepodneva prevezen je u Zadar - potvrdio je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Na zadarskom Općinskom sudu gdje Čejvanovića kod sutkinje Ane Brkić čeka suđenje za provale i krađe, potvrđeno nam je da je Čejvanović vraćen u zatvorsku ćeliju. Bijeg 23-godišnjeg Nermina Čejvanovića iz zatvora u Zadru bio je šokantan, to više što se radi o prvom bijegu iz inače dobro organiziranog zatvora. Nermin, koji prebivalište ima na području Karlovca, pobjegao je za vrijeme šetnje, koja se obavlja na najvišem katu zgrade Županijskog suda u Zadru.

Prostor za šetnju ograđen je žicom, no Nermin je iskoristio nepažnju pravosudnog čuvara i uspio se provući do oluka, kojim se poput mačke spustio ravno na popločanu ulicu u središtu Zadra, točno pred restoran „Dva ribara“. Zgrada zatvora je u samom centru grada, na Poluotoku gdje ne prometuju automobili, no Nermin je unatoč zapanjenim prolaznicima koji su promatrali njegovo spuštanje, kao i gostima u obližnjem restoranu, uspio „nestati“ u gradskoj vrevi.

U zgradi u kojoj je smješten zatvor nalazi se i policija, no djelatnici Prve policijske postaje nisu ga prilikom bijega uspjeli uhvatiti. Možda i stoga što nitko od građana nije ni pokušao zaustaviti Nermina. Štoviše, okupljeni su njegovo spuštanje niz oluk promatrali s ushićenjem i pljeskali mu na spretnosti.

- Mi smo u petak 2. studenoga dobili obavijest iz zatvora u Zadru da se jedan zatvorenik udaljio i za njim je odmah raspisana potraga - kazao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan, piše Slobodna Dalmacija .

Potraga je sužena na karlovačkom području, gdje Čejvanović ima prebivalište, te je pet dana nakon spektakularnog bijega pronađen. Uprava zadarskog zatvora je nakon Čejvanovićeva bijega napravila nadzor kojim je utvrđeno kako je službenik pravosudne policije, koji je nadzirao zatvorenika prilikom redovnog boravka na svježem zraku, napravio propust zbog čega je udaljen iz službe. Protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

Nermin Čejvanović u PU karlovačkoj inače ima podeblji dosje, a njega i njegovu braću zbog kriminalnih poslova nazivaju „braća Dalton“. Nermin je pripadnik romske zajednice i ima desetero braće i sestara. U Zadru je bio u zatvoru zbog niza provala i krađa koje je počinio na području Novalje.

O teškoj naravi bjegunca svjedoči i nasrtaj automobilom u travnju na izvjesnog Vinka Amića. Čejvanović se svojom mazdom nekoliko puta zabio u golf u kojem je bio Vinko Amić.

Udarci su bili tako siloviti da se golf zabio u humak pokraj ceste na karlovačkom području, odbio u zrak, nekoliko puta zarotirao te na visini od oko četiri metra pokidao žice stupa javne rasvjete. Amić je čudom preživio u potpuno uništenom automobilu, a Čejvanović je „nestao“ s mjesta događaja. Uhićen je naknadno. Na Amića je nasrnuo automobilom s motivom da ga spriječi da ode u policiju prijaviti Čejvanovićeve prijetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 02:27