DRAMA U NAŠICAMA

Iako je bio vezan lisicama, mladi kriminalac uspio je pobjeći pravosudnim policajcima! Morali su pucati u zrak...

Ilustracija
 Davor Pongračić / CROPIX / CROPIX

NAŠICE - Nakon rasprave na Općinskom sudu u Našicama, zatvorenik Renato Filipović (25) uspio je u utorak oko 10 sati nakratko pobjeći pravosudnim policajcima koji su ga htjeli vratiti u kaznionicu u Lepoglavi.

Kako neslužbeno doznajemo, iako je bio vezan lisicama, Filipović se prilikom ulaska u kombi otrgnuo pravosudnim policajcima i počeo bježati prema zgradi Općinskog suda. Policajci su potrčali za njim, ispalili u zrak metak upozorenja i sustigli ga. Opet su ga vezali lisicama. No, ovaj su mu put za svaki slučaj stavili ruke na leđa i strpali u kombi. Nije se opirao.

Mlađahnom Renatu Filipoviću iz Đakova ovo nije prvi put da pokušava pobjeći pravosudnim tijelima.

Naime, dok je kao 19-godišnjak bio pritvoren u osječkom zatvoru zbog razbojništva nakratko je pobjegao iz zatvorskog dvorišta na ulicu tako što je akrobatski preskočio zid i bodljikavu žicu. Filipović je tog dana, 21. prosinca 2006. godine, nakon redovite šetnje za pritvorenike otišao do zatvorske trafostanice, popeo se na nju, preskočio zid, bodljikavu žicu i skočio na borove.

Za njim su odmah potrčali pravosudni policajci, no on je već netragom nestao. Nakon bezuspješne potrage po Zelenoj tržnici, pravosudnim policajcima u pomoć su priskočili temeljni policajci. Filipović je ubrzo pronađen u Školskoj ulici. Tada je na slobodi bio 10 minuta.

U ministarstvu pravosuđa su nam potvrdili pokušaj bijega u Našicama, ali o detaljima nisu mogli govoriti zbog zaštite identiteta zatvorenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:08