OPET NASILJE U ŠKOLI

Split: Učenik (14) užarenim škarama ozlijedio kolegu na satu

Ozlijeđeni maloljetnik je prevezen na dječji odjel KBC-a Split, a o svemu će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

SPLIT - Učenik sedmog razreda OŠ Strožanac u četvrtak je užarenim škarama za rezanje kolaža nanio opekline prvog stupnja po vratu svom razrednom kolegi, za vrijeme sata likovne kulture.

Kako smo neslužbeno doznali, 14-godišnjak je u poslijepodnevnoj smjeni ugrijao škare upaljačem i prislonio ih vršnjaku na stražnji dio vrata. Bio je to zadnji školski sat toga dana na kojem su likovnu kulturu imali zajedno 7 C i 7 D. razred.

Ravnateljica Marija Šitum je dan poslije bila službeno odsutna iz škole, a u popodnevnoj smjeni nismo zatekli ni njenu zajmenicu, školsku pedagoginju. Ozlijeđeni maloljetnik, inače sin djelatnice OŠ Strožanac, nije nastavnici likovne kulture rekao što se dogodilo, kazuju nam djeca koja su vidjela što se dogodilo, niti se žalio na bol.

Pričekao je da se nastava završi pa kod kuće ispričao majci što mu je prijatelj učinio. Ona ga je smjesta prevezla na dječji prijam KBC Split gdje je ustanovljeno da je pretrpio lakše ozljede, a iz bolnice su pozvali policiju.

Djeca koja su u to vrijeme bila na satu likovne kulture nam govore da su dvojica 14-godišnjaka inače vrlo dobri prijatelji i dobri učenici a da među njima nema nikakvih sukoba niti nasilnih ispada. Tvrde da se radilo o „zezanciji“ i da opeklina na vratu njihovog kolege „nije strašno izgledala“.

Policija još prikuplja sve potrebne obavijesti, a o svemu će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:49