ZAPLJENA U SLOVENIJI

Srpski državljanin pao s 24,6 kg heroina na Macelju

Mladi diler pokušao je pobjeći carinicima, no uhvaćen je nakon 150 metara. Zaplijenjena droga na tržištu vrijedi 1,3 milijuna eura
 Joško Šupić/Cropix

GRUŠKOVJE/MACELJ – Slovenski su carinici osujetili plan 26-godišnjeg državljanina Srbije da prije par dana, 29. listopada, neometano prenese u svom osobnom automobilu čak 24,6 kg heroina raspoređenog u 37 paketa: mladić se na zahtjev carinika amaterski dao u bijeg da bi nakon samo 150 metara bio savladan i uhićen.

O uhićenju mladog dilera ili običnog kurira, što je vjerojatnije, s obzirom na paničnu i besmislenu reakciju na zahtjev da otvori automobil, izvijestila je slovenska policija koja je na konferenciji za tisak iznijela i vrijednost takve količine 'smeđeg šećera' na crnom tržištu: da je završila na tržištu, zarada bi dosegla čak 1,3 milijuna eura.

No, nije to najveća zapljena heroina do sada na tom prijelazu: prije gotovo točno godinu dana, 18. studenog, na Gruškovju je uhićen 58-godišnji Turčin koji je u teretnom automobilu, u kabini, pokušao prenijeti čak 105 kilograma te opasne droge.

Kazna za prijestupe tog tipa iznose od jedne do deset godina zatvora.

Ptujski istražni sudac odredio mu je mjesec dana pritvora.

Nije poznato je li otkriven temeljem dojave, što je najčešći slučaj, te je li već prošao naš prijelaz da bi ga ulovili Slovenci, ili je bilo obrnuto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:33