PAD AVIONA U PULI

Cure šokantni detalji o smrti bračnog para: Pilot bio vrlo iskusan, a zrakoplov je bio nov

Njemački bračni par navodno je letio za Ljubljanu
 Goran Sebelic/Cropix

>>>> NOVO 22:37 - Pulska Zračna luka od subote će ponovno biti otvorena za sav promet, a promet će se, izuzev leta Croatia Airlines OU631 Pula – Zagreb u šest sati ujutro.


20:21 - Novinarka HRT-a Jasminka Kalčić izvijestila je za središnji Dnevnik da su na mjesto nesreće stigli istražitelji koji su započeli očevid.

Istražiteljica s kojom je razgovarala rekla je da ne zna koliko će očevid trajati, no svi očekuju da će biti završen tijekom večeri.

- Riječ je o zahtjevnom očevidu. Danas su u ZL-u Pula bila najavljena tri leta na domaćim linijama, no obustavljeni su, a nadaju se da će se promet normalizirati do sutra navečer, rekla je.

HRT neslužbeno doznaje da je pilot bio vrlo iskusan, a riječ je o novom zrakoplovu.


18:14 - Upravo su nam javili iz Zračne luke Pula da će aerodrom biti zatvoren do sutra ujutro. To znači da sutra u 6 sati ujutro za Zagreb neće poletjeti avion Croatia Airlinesa. Također, ni večeras neće sletjeti njihov avion na redovnoj liniji iz Zagreba. Naime, čitava se istraga odužila budući da su tek sada u Pulu iz Zagreba na teren stigli djelatnici agencije za istraživanje avionskih nesreća.


16:15 - Kako neslužbeno doznajemo, njemački bračni par je putovao za Ljubljanu. Isto tako, doznajemo da su izgorjeli u požaru koji je zahvatio sportski zrakoplov. Kako saznajemo po dojavi oko 12.30 sati na teren su izašle dvije ekipe hitne pomoći. Stigli su u rekordnom roku od osam minuta, no nažalost muškarac i žena su preminuli.


15:35 Pulska Zračna luka do daljnjeg je zatvorena, službena postupanja su u tijeku, a očekuje se dolazak predstavnika Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, potvrdila je u petak, nakon zrakoplovne nesreće u kojoj su dvoje stranih državljana poginulo, direktorica Nina Vojnić Žagar.

"Ovo je prva zrakoplovna nesreća u Zračnoj luci Pula u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe. Radi se o stranim državljanima", izjavila je novinarima direktorica Zračne luke nakon nesreće do koje je došlo prilikom polijetanja malog zrakoplova.

Službena postupanja koja provode nadležne službe su u tijeku, a javnost će, kazala je, biti pravodobno izvještena o saznanjima čim nove informacije budu dostupne.

"O uzrocima nesreće u ovom trenutku ne mogu govoriti, jer se još ne znaju, no Agencija za istraživanje zrakoplovnih nesreća je nadležna za to i očekujemo dolazak njenih predstavnika. Zračni promet je obustavljen i Zračna je luka do daljnjega za sav promet zatvorena. Organizirani su transferi autobusom i ostali putnici su još ovdje i čekaju svoj transfer", kazala je Vojnić Žagar.

U međuvremenu istarski župan Boris Miletić je u kratkom priopćenju izrazio sućut obiteljima poginulih u padu aviona.

Lokalni mediji nagađaju da se radi o modelu aviona "Virus pipistrel" slovenske proizvodnje, dvosjedu s jednim motorom koji se prodaje kao ultralaki i laki sportski avion.


14:58 - Mjesto nesreće je poprilično udaljeno od same zgrade zračne luke, pa je do njega dosta teško doći i vidjeti što se zapravo događa na terenu. Nalazi se negdje na početku piste nedaleko vojnog dijela aerodroma.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Iz daljine se vide ostaci srušenog malog zrakoplova te nadležne službe koje trenutno čekaju djelatnike Agencije kako bi počelo istraživanje, kada će se saznati zašto je do nesreće došlo, s koje visine je avion pao i što je zakazalo. Po olupini se vidi da je avion zapaljen. Ne zna se još ni je li riječ o starijim ili mlađim osobama koje su bile u avionu i tko je njime upravljao. Oko aerodroma trenutno patrolira policija.

Neslužbeno saznajemo da je njemači par u avionu izgorio.

U Zračnoj luci Pula svi su šokirani događajem jer je to prvi put da se uopće dogodila nesreća sa smrtnim ishodom.

- Koliko god se trenirate za slučaj da se tako nešto dogodi, stvarnost je jedna, a teorija druga priča, kazala nam je glasnogovornica Zračne luke Pula Tiziana Cvek. Dodala je da su svi letovi otkazani do 22 sata i da se trenutno čekaju djelatnici Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća. Do tada sve stoji.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

- To se dogodilo na kraju piste, ali ne znam vam reći jesu li tijela preminulih prevezena u Opću bolnicu Pula, ni s koje visine je pao avion i zašto, kaže nam Cvek.

Inače, svi putnici Croatia Airlinesa koji su u 16.20 sati sati trebali iz Pule letjeti za Zagreb, bit će prevezeni autobusom.

Oko aerodroma smo susreli i jednog seljana koji je za vrijeme nesreće oko aerodroma brao šparoge. Zanimljivo je da nije čuo da je pao avion.

- Okolo berem šparoge već dva sata, ali ništa nisam čuo. Jedino sam čuo vatrogasce i hitnu kada su došli i onda sam skužio da se nešto dogodilo. Vidim da je avion van piste, očito je udario u asfalt i odletio u travu, kazao nam je.


14.34 - Mjesto nesreće je poprilično udaljeno od same zgrade zračne luke, pa je do njega dosta teško doći i vidjeti što se zapravo događa na terenu. Nalazi se negdje na početku piste nedaleko vojnog dijela aerodroma.

Iz daljine se vide ostaci srušenog malog zrakoplova te nadležne službe koje trenutno čekaju djelatnike Agencije kako bi počelo istraživanje kada će se saznati zašto je do nesreće došlo, s koje visine je avion pao i što je zakazalo. Ne zna se još ni je li riječ o starijim ili mlađim osobama koje su bile u avionu i tko je njime upravljao. Oko aerodroma trenutno patrolira policija.


14.25 - Njemački bračni par poginuo je u padu malog sportskog zrakoplova prilikom polijetanja u pulskoj Zračnoj luci. Sve se odigralo dosta brzo i supružnici su prilikom pada preminuli na mjestu nesreće.


14.15 - Odmah su na teren izašli policajci iz Policijske uprave Istarske, hitna pomoć, vatrogasci i djelatnici Zračne luke Pula, a nakon osiguranja mjesta događaja, istraživanje nesreće će preuzeti Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Zračna luka Pula odgodila je do daljnjega sve letove.

Inače, mjesto nesreće dosta je udaljeno od same zgrade zračne luke, pa je do njega dosta teško doći i vidjeti što se događa na terenu. Iz daljine se vide ostaci malog zrakoplova te nadležne službe.


Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije u petak u 12,30 sati, prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke, a kako se neslužbeno doznaje, radi se o stranim državljanima.

image
Dusko Marusic/Cropix
image
Dusko Marusic/Cropix
image
Dusko Marusic/Cropix

U Puli su na lice mjesta odmah izašli vatrogasci Zračne luke pula i ostale interventne službe, a iz Zračne luke Pula izrazili su saučešće obitelji poginulih.

- Obavještavamo javnost da se danas nakon podneva u Zračnoj luci Pula dogodila nesreća prilikom polijetanja manjeg tipa zrakoplova, u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe, a radi se o stranim državljanima.

U tijeku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravodobno izvijestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne. Zračna luka Pula izražava duboku sućut zbog nesretnog događaja, poručili su kratko.

image
Dusko Marusic/Cropix
image
Dusko Marusic/Cropix
image
Dusko Marusic/Cropix
image
Dusko Marusic/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:06