TKO JE PRETUKAO MLADIĆA?

STEVO CULEJ 'Ljudi su očito zaboravili da na mjestu incidenta postoji videonadzor i kamere su jasno zabilježile što je Domagoj tamo točno radio!'

 
 Hanza Media, Facebook

S obzirom da se po forumima piše kako je u tučnjavi sudjelovao i Domagoj Culej, sin saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja, te da je upravo on bio taj koji je nanio ozljede 20-godišnjaku iz Andrijaševaca o svemu se oglasio i HDZ-ov zastupnik, koji nam je u telefonskom razgovoru rekao da je njegov sin nazočio nemilom događaju, ali da u tučnjavi nije sudjelovao.

- Moj je sin nazočio samom događanju. Došao je tamo kada se situacija razvila u negativnom smjeru, ali nije imao nikakvog fizičkog kontakta s oštećenom osobom ni u jednom trenutku. Sve ostalo su novinarske insinuacije, tko zna čime potaknute, ali su takvi zaboravili da tamo postoji videonadzor i na snimkama se sve vidi. Točno se vidi da moj sin nije imao nikakav kontakt s ozlijeđenim. Štoviše, on je čak smirivao situaciju i pokušavao spriječiti taj nemili događaj – rekao nam je Culej, najavivši kako se sprema podnijeti kaznene prijave za klevetu i duševne boli protiv svih koji su njegovog sina javno doveli u vezu s pretučenim mladićem.

Culej nam je kazao i kako je osobno odvezao sina u srijedu u vinkovačku policiju, gdje je ovaj dao iskaz i potom pušten kući.

- Od policije očekujem da utvrde sve okolnosti samoga događaja, ali i kako je do njega došlo. Odgovorno tvrdim da moj sin tog dečka nije taknuo, niti je njega itko taknuo. Dakle, u tučnjavi nije sudjelovao i pogotovo ne stoje priče da je on udario bocom u glavu i cipelario tog mladića. S obzirom da očekujem nastavak pljuvanja po meni i mojoj obitelji od policije ću tražiti da mi omoguće javnu objavu snimke s video nadzora kako se ne bi nastavilo iznošenje laži – poručio je Culej čije je riječi potvrdila i istraga PU vukovarsko-srijemske, a koja je pokazala da Domagoj Culej nije nanio tjelesne ozljede Ivanu i njegovom kumu.

Policija je, naime, zahvaljujući video snimci i ispitivanju sudionika identificirala svih 13 sudionika ovoga događaja. Tako je utvrđeno da je Ivanu teške tjelesne ozljede nanio 19-godišnjak iz Mirkovaca, dok je 17-godišnjaku iz Rokovaca ozljede nanio njegov vršnjak iz Mirkovaca.

Njega se, pak, tereti za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju. Obojica su privedena Općinskom državnom odvjetniku za mladež, a kaznene prijave za sudjelovanje u tučnjavi idu i protiv ostalih 11 sudionika, bez obzira na to jesu li se tukli ili bili samo promatrači, jer, kažu u policiji, tako nalaže članak 122. Kaznenog zakona.

Stoga je kaznenu prijavio dobio i Domagoj Culej, ali i ozlijeđeni Mikuljan i njegov 17-godišnji kum, no o njihovoj pojedinačnoj odgovornosti odlučivat će sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:14