ZLOČIN U SLAVONIJI

ŠTO JE ANDRIJU NAGNALO NA GROZAN ČIN? Svi u gradu bruje o mogućem motivu: 'Bio je jako nezadovoljan...'

 
Blaženka Poplašen
 Vlado Kos / CROPIX

U đakovačkom Centru za socijalnu skrb jučer je ubijena dugogodišnja socijalna radnica Blaženka Poplašen, a pravnik te ustanove Ivan Pavić je ranjen. Nesretnoj Blaženki presudio je Andrija Drežnjak, čovjek koji je u Centar za socijalnu skrb dolazio gotovo svakodnevno, ponekad i više puta na dan. Bila mu je oduzeta poslovna sposobnost, liječen je na psihijatriji, a ubijena socijalna radnica bila mu je skrbnica po službenoj dužnosti.

Drugim riječima, Blaženka je bila jedina osoba koja je iskreno i brižno skrbila o njegovim pravima.

U Đakovu danas vlada velika tuga zbog gubitka osobe o kojoj svi govore u superlativima. Nije se udavala, nije imala djece, posao joj je bio sve. Kolege i prijatelji kažu da je svakodnevno upozoravala na opasnosti s kojim se susreće u svom poslu.

- Stalno je govorila da će se nešto dogoditi, ukazivala je na probleme, ali nije se reagiralo - doznali smo od osobe bliske socijalnoj radnici koja je stradala u tragičnom događaju.

I policija je danas priznala da su iz Centra upozorili na ponašanje Andrije Drežnjaka i da kreće istraga o tome zašto nije bilo adekvatne reakcije.

Što je tog 60-godišnjaka, za kojega su nam njegovi sugrađani koji ga poznaju praktički cijeli život kazali da je iznimno problematična, nasilna i nestabilna osoba, nagnalo na ovakav čin, još uvijek je nepoznato.

Motiv bi, navodno, moglo biti njegovo nezadovoljstvo visinom socijalne pomoći koju je primao. Znamo da je nesretnu socijalnu radnicu usmrtio hicima iz pištolja, a onda je nakon izlaska iz njezina ureda hice ispalio i u 35-godišnjeg pravnika Ivana P. čiji se ured nalazi nasuprot Blaženkinog i koji je, kad je čuo što se događa, izašao na hodnik. Drežnjak je potom protrčao pokraj zaštitarske sobe i istrčao iz zgrade dok je zaštitar hitao u pomoć upucanim djelatnicima.

Srećom, policija ga je locirala u večernjim satima i ekspresno uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:02