TRAGEDIJA KOD KARLOVCA

STRAŠNA SMRT U KAMENOLOMU Poginuo radnik prilikom eksplozije nepoznate naprave, slučajno se našao pokraj kamiona kada se aktivirao eksploziv

    AUTOR:
    • Mario Pušić

  • OBJAVLJENO:
  • 08.01.2019. u 15:16

Robert Fajt / CROPIX

 

U nesreći na radu u utorak oko podneva u kamenolomu u Trupinjaku u općini Krnjak nedaleko od Karlovca poginuo je djelatnik zagrebačkog poduzeća Geomin. Tvrtka je to specijalizirana za sve vrste bušenje, drobljenja stijena te miniranja, te su za te poslove bili angažirani u mjesnom kamenolomu.

Njihov djelatnik nije stradao tijekom miniranja, nego se iz nekog razloga aktivirao eksploziv kraj kamiona gdje se i on u tom trenutku našao. Policija je u svojoj prvoj informaciji izvijestila da je oko 12.05 sati došlo do eksplozije nepoznatog sredstva u kojoj je smrtno stradao nepoznati muškarac.

Na mjestu događaja osim policije se odmah našla i Hitna medicinska služba te pripadnici karlovačkih profesionalnih vatrogasaca. Nažalost, Hitna nije imala potrebe reagirati jer je nesretni radnik podlegao ozljedama. Nisu reagirali ni vatrogasci jer nakon eksplozije nije došlo do požara.

Što se točno dogodilo utvrdit će policija očevidom na mjestu događaja te istragom koja će uslijediti. Vidno šokirani radnici Geomina potvrdili su nam da je stradao jedan od njihovih kolega.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo