NESRETNI SLUČAJ

STRAŠNA TRAGEDIJA KOD ŠIBENIKA: Muškarac (59) sam sebe pogodio harpunom iz podvodne puške i na mjestu poginuo

    AUTOR:
    • Ante Talijaš

  • OBJAVLJENO:
  • 01.06.2019. u 16:32

Viganj, 130717.
Pomorska nesreca u Peljeskom kanalu u blizini mjesta Kuciste na Peljescu, u kojoj je sudjelovala motorna jahta i gumenjak na kojem je smrtno stradao ceski turist.
Nesreca se dogodila nocas u 22.30, a za tijelom stradalog tragalo se je sve do 12.00 kada je tijelo pronadeno. U potrazi u Peljeskom kanalu sudjelovala je Policija, Lucka Kapetanija, HGSS i domace stanovnistvo.
na fotografiji: Motorna jahta koja se je sudarila sa gumenjakom.
Foto: Denis Jerkovic / Cropix
Denis Jerkovic / CROPIX

Ilustracija

Mrtvo tijelo muškarca u ronilačkom odjelu pronađeno je u subotu poslijepodne kako pluta u moru kod otočića Borovnjaci u akvatoriju između otoka Kaprija i Kaknja.

- Dojavu o mrtvom roniocu nepoznate dobi zaprimili smo od mještana Kaprija oko 14,20 sati. Na mjesto događaja krenuo je brod Pomorske policije i plovilo Lučke kapetanija s mrtvozornikom. Policijskim očevidom utvrdit će se uzroci smrti ronioca - kazala nam je Marica Kosor.

Neslužbeno doznajemo da je stradali ronilac 59-godišnjak iz Kaprija. Također, neslužbeno doznajemo da je poginuo kada je tijekom ronjenja nesretnim slučajem sam sebe upucao harpunom iz podvodne puške. Nesretnog ronioca uočili su nautičari s jedne inozemne jahte.

Mještani Kaprija u šoku su nakon saznanja da je poginuo njihov sumještanin.

- Izgubili smo dragog, omiljenog i dobrog čovjeka. Često je odlazio sam u podvodni ribololov svojom pasarom od četiri i pol metra. Tako je bilo i ovaj put. Tko zna što mu se dogodilo i kako je došlo do samoopaljenja podvodne puške. Evo,  sve su se naše žene u Kaprijama sakupile i otišle su u kuću pružiti riječi sućuti i utjehe njegovoj supruzi. Ima i dvoje odrasle djece, kćer i sina – ispričao nam je jedan stariji Kaprijanin.

Izdvajamo