TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

Strašnu nesreću zabilježila je i nadzorna kamera, objavljen i uzrok trostrukog sudara

U nesreći su sudjelovala tri vozila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih registarskih oznaka
 Jutarnji list

Jutarnji je došao do potresne snimke koju je zabilježila nadzorna kamera, a prikazuje trenutak teške nesreće koja se dogodila u 10.30 sati na 51. kilometru autoceste kod čvora Novigrad na Dobri.

U trostrukom sudaru na A1 smrtno je stradao 46-godišnji državljanin Slovačke, dok sedmero ozlijeđenih koji su završili u karlovačkoj Općoj bolnici nisu životno ugroženi.

Na snimci se vidi automobil slovenskih registarskih pločica kako iz desne trake skreće u lijevu i sudara se s drugim automobilom. Odbija se o zaštitnu ogradu, a potom zabija u još jedan automobil.

Iz kasnijih snimaka s mjesta nesreće vidi se kako je jedan automobil, potpuno smrskan, završio na zaštitnoj ogradi s lijeve strane, a drugi automobil nekoliko metara dalje na ogradi na suprotnoj strani.

Podsjetimo, u nesreći su sudjelovala tri vozila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih registarskih oznaka.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne odvjetnice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće iz nehaja i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

‘Prve informacije s očevida ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem tijeku naložena i prometna vještačena, kao obdukcija tijela preminule osobe‘, rekao je Kolaković.

U sva tri automobila bilo je po više osoba, ali nitko od sedmero ozlijeđenih, kako je rekao dežurni kirurg Suad Crnica, nije teško ozlijeđen, odnosno ‘neće biti hospitaliziran‘.

Promet je od 10.30 do 13.25 bio u smjeru Zagreba u potpunom prekidu, potom su se uz posebnu regulaciju vozila propuštala jednim kolničkim trakom. Od 14.20 sati promet je otvoren u oba smjera, ali se i dalje stvarala gužva. Tek se u 14.50 sati normalizirao, ali se još uvijek u oba smjera mjestimice vozi usporeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:17