StoryEditor
PROMETNA KOD NOVE GRADIŠKE

STRAVA NA A3 Nijemac vozio u krivom smjeru, zaletio se u osobni automobil, treći udario u njihove otpale dijelove... Četvero teško ozlijeđenih

 PU Brodsko-Posavska

Na autocesti kod Nove Gradiške, dogodila se jučer oko 1:25 sati u noći teška prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba.

Policijska uprava brodsko-posavska javlja kako se njemački državljanin prilikom vožnje u zabranjenom smjeru zaletio u automobil 57-godišnjeg bosansko-hercegovačkog državljanina, a potom je izbjegavajući ih, na otpale dijelove automobila naletio 35-godišnji bosansko-hercegovački državljanin.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe, putnici iz automobila njemačkih i austrijskih registarskih oznaka, koji  su zadržani na  liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, javlja PU brodsko-posavska, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Policija je očevidom utvrdila da  se 75-godišnji njemački državljanin upravljajući  osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, kretao  autocestom u suprotnom i zabranjenom smjeru, od istoka u smjeru zapada. Istom kolničkom trakom iz suprotnog smjera, kretao se osobni automobil marke austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnji bosansko-hercegovački državljanin.   Iza njega u istom smjeru, pretjecajnom trakom, kretao se osobni automobil marke talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnji bosansko-hercegovački državljanin. Uslijed nepažnje 75-godišnjeg vozača i vožnje u suprotnom i zabranjenom smjeru autocestom, došlo je do udara njegovog automobila u prednji, a zatim u lijevi bočni dio  automobila austrijskih registarskih oznaka, koji je nakon udara prešao na travnatu površinu s lijeve strane i prednjim dijelom udario u zaštitnu odbojnu ogradu. Kako se u tom trenutku u smjeru istoka kretao osobni automobil talijanskih registarskih oznaka, vozač istog je  uspio izbjeći nalet na vozila ispred sebe, ali je naletio i udario u njihove otpale dijelove.

 U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobile su četiri osobe, putnici iz automobila njemačkih i austrijskih registarskih oznaka, koji  su zadržani na  liječenju u bolnici u Novoj Gradiški.

Policijski službenici protiv 75-godišnjeg vozača podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2020 22:22