KARLO SOKAČ

STRAVIČNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA, STRADAO BIVŠI GOLMAN DINAMA: Liječnici se bore za život talentiranog mladog vratara, oduzete su mu noge

 
Karlo Sokač
 Krizevci.info, Prigorski.hr

Noćas se u Križevcima dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen mladi vratar NK Radnik Križevci, Karlo Sokač (19). Prigorski.hr piše da su mu ozlijeđeni vratni kralješci, oduzete noge i lijeva ruka.

Liječnici su mi kazali da im je prvi cilj kako bi Karlo ostao na životu jer su mu u nesreći stradala četiri kralješka, od koji jedan teško. Trenutačno je na operacijskom stolu u Traumatološkoj klinici u zagrebačkoj Draškovićevoj, kazao je za 24sata Karlov otac, Davor Sokač.

Kako doznajemo iz PU koprivničko-križevačke, iz koje nisu naveli identitet ozlijeđenog mladića, nesreća se dogodila oko 23.50, a Sokač je bio suvozač u BMW-u kojim je upravljao mladi 19-godišnji vozač prije položenog vozačkog ispita.

On je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio u kanal i udario u betonski stup. Vozač je alkotestiran na mjestu te je utvrđeno da nema alkohola u krvi. Izvađena mu je krv i urin kako bi se testirao na droge. Mladi je vozač uhićen.

Karlo Sokač talentirani je golman Radnika iz Križevaca, a koji je prije nekoliko godina dobio priliku i u omladinskoj školi zagrebačkog Dinama.

Nedavno je Sokač branio protiv svog bivšeg kluba. Prije tri mjeseca Dinamo je pobjedom uveličao 110. rođendan križevačkog nogometa prijateljskom utakmicom s Radnikom, završilo je 7-0...

Karlo je u Dinamo stigao iz Slaven Belupa. Skauti iz Zagreba "snimili" su ga na međunarodnom turniru u Ivanić-Gradu gdje je osvojio titulu najboljeg vratara turnira. Tada ga je u susretu ekipa starosnih dobi do 12 godina na gol Križevčana s nepunih devet godina stavio trener - Vedran Bukal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:06