TROJE POGINULIH

STRAVIČNA TRAGEDIJA U SLAVONIJI U prometnoj nesreći poginule tri osobe. Prizor koji su zatekli vatrogasci bio je stravičan...

 
 Emica Elveđi / CROPIX

Opel Astra osječkih registarskih oznaka uništena do neprepoznatljivosti i u njoj tri u sekundi ugašena života. Epilog je to stravične prometne nesreće koja se u petak oko 12.30 sati dogodila na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca nedaleko od Donjeg Miholjca.

Što je točno uzrok ove velike tragedije još uvijek je nepoznato, ali prema riječima očevidaca, automobil koji je išao iz smjera Donjeg Miholjca prema Slatini u jednom je trenutku počeo 'plesati' po cesti.

Na nesreću, u tom trenutku iz suprotnog smjera naišao je manji autobus čiji je vozač uvidjevši da će Opel prijeći njegovu stranu kolnika pokušao manevrom izbjeći sudar, ali nije u tome uspio. Automobil je svojom bočnom stranom udario u prednji desni dio autobusa, koji se od siline tog udara zarotirao po kolniku i sletio u odvodni kanal pored ceste.

Isto se dogodilo i s automobilom koji je, kako smo već napisali, uništen do neprepoznatljivosti.

Vatrogasci lokalnog DVDa koji su došli na mjesto nesreće nisu čak ni morali rezati lim, a prizor kojeg su zatekli bio je stravičan i tijela dvoje muškaraca i jedne žene poginulih u ovoj nesreći bila su neprepoznatljiva pa nam ni u policiji nisu mogli reći ništa više o njihovom identitetu.

Dodatno, što je šokiralo ljude koji su došli ubrzo nakon nesreće na njezino mjesto je podatak da su netom nakon nesreće cestom navodno prošla tri automobila dok se vozač autobusa pokušavao izvući iz vozila, a da se nijedan od tih automobila nije zaustavio kako bi mu pomogao.

Kolnik je cijeloga dana bio mokar, ali nismo dobili potvrdu je li u tom trenutku bio i zaleđen.

Inače, i prošle godine na gotovo istom mjestu dogodila se prometna nesreća sa smrtnom posljedicom.

Tada je 46-godišnjak upravljao kombi vozilom te je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u lijevo u traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera.

Tom prilikom je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio teretnog vozila s kojim je upravljao 57-godišnjak. 46-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Osijek gdje je preminuo.

Od mještana Podravske Moslavine doznajemo da je cesta u izuzetno lošem stanju, što predstavlja dodatnu opasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:19