PILI RAKIJU CIJELO POSLIJEPODNE

Stravični detalji ubojstva: Pustila pse da ga izgrizu do smrti jer je razbio teglu s medom

Vojni umirovljenik Dubravko Novoselac (36) iz sela Golinci kod Donjeg Miholjca ubijen je u kući svoje prijateljice koja je poludila zbog bizarnog razloga i počela mu lupati glavom o pod. Očevid je kasnio jer je policija morala uspavati šest rotvajlera koji su ga izgrizli
 Damir Glibušić/CROPIX

GOLINCI - Stravični detalji ubojstva 36-godišnjeg vojnog umirovljenika Dubravka Novoselca iz sela Golinci kod Donjeg Miholjca na vidjelo su izašli četiri dana nakon nesretnog događaja . Podsjetimo, Novoselac je ubijen u kući svoje prijateljice Helene Vrtar (48), a upravo je ona osumnjičena ubojstvo, koje se dogodilo u petak u večernjim satima u Heleninoj kući, a čemu je svjedočio i Joze Kusturića (58).

- Bili smo kod nje cijelo poslijepodne, zajedno jeli i pili rakiju. Dubravko je oko 19 sati slučajno razbio teglicu s medom u kući. Med se prosuo, a Helena je na to poludjela - rekao je Kusturić u izjavi za 24 sata .

Nakon toga je, prema njegovim riječima, Helena gurnula Dubravka, koji je pao, a ona je počela skakati mu po prsima i udarati njegovom glavom o pod, vičući što joj je prosuo med. Ona je inače u kući imala šest rotvajlera, zbog kojih je u subotu kasnio i očevid, jer ih je policija morala prvo uspavati. Nakon Helene, a prema Jozinim riječima, na Dubravka su skočili i njezini psi koji su ga počeli gristi. Nakon što ih je jedva otjerala, ponovno je navodno počela skakati po Dubravku i udarati ga, a Jozi se činilo da je ovaj mrtav. Svi su bili pijani.

Potom su otišli na spavanje, a ujutro joj je Jozo pomogao da opere i presvuče Dubravka te da ga stavi u krevet. On je osumnjičen da joj je pomagao nakon ubojstva, ali je dan nakon saslušanja kod Istražnog suca Županijskog suda u Osijeku pušten kući, dok je Helena zadržana u pritvoru.

Obdukcija tijela ubijenog Dubravka pokazala je višestruke i brutalno nanesene ozljede glave, prsa i trbuha, koje su rezultat udaranja, gaženja i gniječenja, a navodno su pronađene i ubodne rane na licu. Novoselac je inače imao nesretan život. Majka mu se ubila pred očima, a i on je prije nekoliko godina pokušao samoubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:49