STRAVIČNO UBOJSTVO

Hladnokrvno ubila prijatelja zbog teglice meda i dobila sedam godina zatvora

Ubijenom je ispala tegla s medom i razbila se. Helena je tada skočila na Dubravka, počela ga gurati, a nakon što je pao uhvatila ga je za glavu i njome udarala o pod
 Damir Glibušić/CROPIX

OSIJEK - Helena Vrtar (48) osuđena je na sedam godina zatvora , nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Osijeku, za ubojstvo svoga prijatelja Dubravka Novoselca (36).

Ubila ga je u svojoj kući 25. ožujka ove godine, nakon što su njih dvoje te Jozo Kusturić (57) cijeloga dana zajedno pili. Sukob je izbio nakon što je Dubravku ispala tegla s medom i razbila se na podu.

Prema Kusturićevim riječima, Helena je tada skočila na Dubravka, počela ga gurati, a nakon što je pao uhvatila ga je za glavu i njome udarala o pod. Poslije je na njega pustila i svojih šest rotvajlera koji gu grebali i gickali, no obdukcija je pokazala da oni nisu izazvali Dubravkovu smrt, već da ga je ubila Helena, koja ga je i nakon što je izvela pse ponovno uhvatila za glavu i njome udarala o pod.

- Ja sam mu nakon toga opipao puls i rekao sam joj da je Dubravko mrtav, na što ga je ona pokušala oživiti umjetnim disanjem. Poslije smo ga prenijeli u krevet i presvukli ga, ona je otišla spavati, a policiju je pozvala ujutro - ispričao je Kusturić na suđenju, na kojem se Vrtar branila od Novoselca, koji ju je, kako je kazala, napao jer mu više nije htjela dati rakije, zbog čega je razbio teglu s medom i stavio joj komad stakla pod vrat.

Ona ga je potom odgurnula, on je pao, a sve dalje bilo je onako kako je opisao i Kusturić, koji je također bio optužen za skrivanje tragova, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen krivnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:20