SVIREPO UBOJSTVO

STRAVIČNO OTKRIĆE U SAVI Pronađeno tijelo ubijenog 21-godišnjeg mladića, policija već danima drži mladića koji je osumnjičen za stravični zločin

Zagreb, 280814.
Policija i spasioci su oko 13 sati izmedju Mosta slobode i Mosta mladosti izvukli iz Save plavi Fiat Punto u kojemu se nalazi tijelo mrtve osobe.
Automobil je u utorak oko 15 sati sletio s nasipa u rijeku. Ocevid je u tijeku.
Na fotografiji: djelatnici policije u camcu.
Foto: Ivan Lackovic / CROPIX
Ivan Lacković / CROPIX

Arhiva

 

Nakon što je iza rešetaka remetinečkog pritvora završio 19-godišnji I.Š. iz osiječkog kraja jer je 7.ožujka svog partnera N.B. (21) zadavio te bacio u Savu, po dojavi građana 21 dan kasnije zagrebačka policija je iz rijeke u mjestu Strmec Bukevski izvukla ubijenog mladog Zagrepčanina. Stravičan pronalazak uznemirio je šetača 28. ožujka oko 14.30 sati koji je uočio tijelo nepoznate muške osobe i koji je potom pozvao. Obdukcijski nalaz na Zavodu za sudsku medicinu otkrio je da je riječ o nestalom 21-godišnjaku kojeg je, kako se sumnja, usmrtio dvije godine stariji mladić.

Podsjetimo, slučaj nestalog Zagrepčanina, kako smo već pisali, raspetljao se na najgori mogući način – ubojstvom. Očajni vapaj o nestanku 21-godišnjeg sina odaslala je njegova majka nakon što ga je 7. ožujka vidjela zadnji puta. Na sebi je imao narančastu i bordo majicu, maslinasto zelenu jaknu i crne hlače. Od kuće je izašao nakon što je pomogao majci pospremiti stan. Rekao joj je da ide s prijateljima, međutim, to druženje završilo je kaznenim djelom kojeg je on bio žrtva. 

Policija je nakon provedenog istraživanja otkrila da je 19-godišnji ubojica I.Š. kobnog dana oko 17 sati u Zagrebu doputovao iz Osijeka. Otišao je na savski nasip kod naselja Prečko odakle je mobitelom nazvao Nikolu kako bi se susreli i raščistili stvari. 

Njihovo prijateljstvo, otkrivaju upućeni, bilo je kratko, ali intenzivno. Susreli su se na nasipu te se spustili skroz do korita Save gdje su se žestoko posvađali zbog jednog Dubrovčanina s kojim su intimno prijateljevali, nakon čega je 19-godišnjak, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, ubio mladića i potom njegovo tijelo zajedno sa dokumentima i ključevima bacio u rijeku.

Nakon svirepog zločina 19-godišnjak je sjeo u taksi te se odvezao na Glavni kolodvor odakle je vlakom otputovao nazad za Osijek gdje u Dravu, zatim, bacio 19-godišnjakov mobitel. 

A kako je sutradan Nikolina majka alarmirala policiju, po baznim stanicama su pokušavali intenzivno ući mu u trag. Posljednji signal njegova mobitela zabilježen je uz savski nasip, a zadnji poziv koji je primio bio je od 19-godišnjaka. I dok su ronioci intenzivno češljali rijeku Savu više kilometara nizvodno, kriminalisti su pokušavali složiti mozaik nestanka, a 19-godišnjak kojeg su ispitali, teško je pred njima mogao sakriti istinu. 

- On je mene napao, ja sam se samo branio - ispričao je kriminalistima 19-godišnjak što je, iako još uvijek nema tijela nestalog Nikole, bilo dovoljno da ga se kazneno prijavi za teški zločin zbog kojeg mu prijeti višegodišnji zatvor.

- Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za ubojstvo dvije godine starijeg prijatelja - priopćila je PU zagrebačka čiji djelatnici i dalje intenzivno pokušavaju locirati tijelo nestalog, navodno udavljenog, mladića.

Izdvajamo