SLUČAJ ZAGREBAČKE CESTE

Sud: Bivši šef ZG Holdinga Slobodan Ljubičić nije kriv

Slobodan Ljubičić
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Bivši šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta Stipe Ćorić danas su na Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbe zbog malverzacija s rent-a-carom. Ćorića se, naime, teretilo da je na račun Zagrebačkih cesta vozio unajmljeni automobil te tvrtku oštetio za 20-ak tisuća kuna, a Ljubičiću se sudilo da mu je neosnovano dozvolio korištenje rent-a-cara.

No, sutkinja je utvrdila da je Ljubičić, prema pravilniku, mogao Ćoriću omogućiti da koristi službeni automobil te da Ćorića, s druge strane, nitko nije službeno obavijestio da mu se automobil oduzima.

Iz sudnice je slobodan išetao i bivši šef čuvarske službe u Zagrebačkim cestama, Krešmir Marko Artuković. Ostala dvojica optuženika, zaposlenici Zagrebačkih cesta Josip Sabljić i Srećko Vukmanović, proglašeni su krivima zbog krađe betona u toj gradskoj tvrtki.

Sabljić je osuđen na osam mjeseci zatvora i mora vratiti oko 140.000 kuna stečenih preprodajom betona, a Vukmanović je dobio pet mjeseci uvjetno uz trogodišnji rok kušnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2023 02:52