NEPRAVOMOĆNA ODLUKA

SUD U VELIKOJ GORICI ODLUČIO: Navodni Mossadov špijun koji je uhićen u Zagrebu može biti izručen Tunisu

 Ranko Suvar / CROPIX

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučilo je danas kako postoje pretpostavke da se 46-godišnji A.Č., kojeg Tunis traži radi ubojstva jednog od čelnika Hamasa Mohammeda Zawahrija, izruči Tunisu.

Riječ je o nepravomoćnoj odluci na koju nezadovoljna strana ima pravo žalbe Vrhovnom sudu, a ukoliko Vrhovni sud odbije žalbu, konačnu odluku donosi ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

A. Č, inače državljanin BiH, uhićen je 13. ožujka ove godine u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, gdje je doletio iz Sarajeva, a bio je na proputovanju za Beč.

Odmah po uhićenju na osnovu tuniške tjeralice A. Č je izjavio kako se protivi izručenju Tunisu, a njegovi odvjetnici su na jučerašnjoj sjednici protivljenje izručenju argumentirali činjenicom da je u Tunisu za terorizam, a za što je A.Č. osumnjičen, zapriječena kazna vješanjem.

Njegov odvjetnik Krešimir Škarica najavio je kako će od Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu tražiti privremenu mjeru zabrane izručenja, a sve kako njegov klijent ne bi bio izvrgnut mučenju ili pogubljenju u Tunisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:51