DILERI S KORČULE

Suđenje Cviku ipak nastavljeno pred istim sudskim vijećem

Split , 171208.Na splitskom Zupanijskom sudu odgodeno je sudenje Jaksi Cvitanovicu Cviku i petnaestorici optuzenika zbog nedolaska svjedoka (sudjenje je odgodjeno za 18.12.2008).Na fotografiji Jaksa Cvitanovic Cvik izmedju pravosudnih policajaca.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX

SPLIT - Suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku i njegovim navodnim dilerima je u ponedjeljak ipak nastavljeno nakon kraćeg prekida do odluke o izuzeću člana vijeća suca Damira Romca, kojeg je zatražio optuženik Stjepan Matusina.

Činilo se da je sudac Romac bio član Izvanraspravnog vijeća koje je nedavno odlučivalo o produljenju pritvora za Stjepana Matusinu. U dvosatnom prekidu se ispostavilo da se radi o grešci.

Predsjednik vijeća, sudac Zoran Matulović je ustanovio da u odluci o produljenju pritvora nije sudjelovao sudac Romac, već sutkinja Maria Majić a da je njegovo ime u zapisnik uneseno pogreškom.

Sve je to zvučalo neuvjerljivo Matusininom odvjetniku Dinu Puljiću koji je inzistirao da se Matusinu smjesta pusti na slobodu - jer zapsinik sa sjednice vijeća nije potpisao Romac ali ni sutkinja Majić.

„Produljenje pritvora ne egzistira ako zapisnik nije potpisan“ - bio je uporan odvjetnik Puljić i nakon što mu je sudac Matulović oduzeo riječ i zaprijetio da će ga izbaciti iz sudnice.

Nepotpisana odluka je u ponedjeljak ujutro po žalbi stigla u kaznenu pisarnicu Vrhovnog suda. Dino Puljić je inzistirao da se u zapisnik uvede da je rješenje nepotpisano, no sudac Matulović ga je ukorio zbog nekorektnog držanja, zamjerajući mu što je prešutio da mu je bilo poznato kako sudac Romac ipak nije bio u Izvanraspravnom vijeću i da je učinjena greška.

Predsjednik Županijskog suda u Splitu Ante Perkušić, nakon ovakvog razvoja događaja, na kraju nije ni morao oslučivati o Matusininom zahjtevu, koji se i sam na raspravi složio da više nema uvjeta za takvo što.

Suđenje je tako nakon još jedne u nizu pravnih zavrzlama ipak nastavljeno obranom Jakše Cvitanovića, koju iznosi danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:37