UBOJSTVO KRISTINE KRUPLJAN

SUĐENJE KOMŠIĆU NEĆE BITI ZATVORENO ZA JAVNOST Obrana ubojice htjela se nagoditi i prihvatiti minimalno deset godina zatvora, ali stigla je odbijenica

 
 Ronald Goršić / Hanza Media

Suđenje 20-godišnjem Davidu Komšiću, optuženom za teško ubojstvo bivše djevojke Kristine Krupljan (19) počet će 1. veljače sljedeće godine. Odlučeno je tako na danas održanom pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Tužiteljstvo tereti Komšića da je 22. veljače ove godine oko 21.30 sati nožem doslovno izmasakrirao svoju bivšu djevojku s kojom je nekoliko godina bio u vezi.

Prema optužnici, dogodilo se to nakon njihova večernjeg izlaska u njezinom osobnom vozilu Opel Astra ispred zgrade u Prilazu svetog Josipa Radnika, gdje je Kristina živjela. Komšić ju je, tvrdi tužitesljtvo, napao nožem u namjeri da je ubije znajući da Kristina s njim želi prekinuti jer je bila u novoj vezi s drugim muškarcem kao i da je bila trudna. Učinio je to, kako ga se tereti, ponukan ljubomorom i željom za odmazdom.

Sjedeći na mjestu suvozača Komšić je djevojku lijevom rukom čvrsto pritisnuo uz sjedalo, a potom ju je izbo nožem. Zadao joj je, kako je utvrđeno sudsko medicinskim vještačenjem, čak 73 ubodne te još 15 ubodno reznih rana po tijelu, vratu i glavi. Nesretna djevojka preminula je na mjestu događaja.

Iako je Komšić mlađi punoljetnik, odlučeno je da suđenje neće biti zatvoreno za javnost. Inače, uoči pripremnog ročišta spominjala se mogućnost nagodbe i donošenja presude temeljem sporazuma s tužiteljstvom. Međutim, minimalna predviđena kazna od deset godina zatvora, koju je obrana navodno bila spremna prihvatiti, očito nije bila prihvatljiva ni za tužiteljstvo ni za oštećene, tako da je nagodba otpala. Tako Komšiću za teško ubojstvo prijeti kazna dugotrajnog zatvora.

Protiv Davida Komšića u međuvremenu je podignuta i nova optužnica kojom ga se tereti da je tri mjeseca prije ubojstva s trojicom prijatelja na cesti presreo i brutalno pretukao Kristinu Krupljan. I tu se kao motiv njegova nasilništva prema djevojci navodi prekid njihove veze. Nakon ubojstva doznalo se da je Kristina i ranije prijavljivala Komšića za slična zlostavljanja, ali je naknadno povlačila iskaze. Komšić je u međuvremenu, za sada nepravomoćno, osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Naime, on je u travnju prošle godine na križanju Vukovarske i Donjih Svetica očevim Mercedesom usmrtio pješaka Josipa Kolarića (72), oca osmero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:59