UBOJSTVO U VARAŽDINU

Suđenje za brutalnu likvidaciju Nikole Tureka: Svjedočile prijateljice i poznanice Nuše Bunić

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Ispitivanjem svjedoka na varaždinskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Nuši Bunić (21), optuženoj da je 15. lipnja prošle godine zadala smrtonosni ubod nožem svom bivšem dečku, 30-godišnjem Nikoli Tureku.

Nakon što su u ponedjeljak ispitani roditelji i sestra pokojnog Nikole Tureka, za utorak je sutkinja Ljiljana Kolenko pozvala brojne svjedoke, ali s obzirom na njihovu brojnost, svi predviđeni svjedoci nisu bili ispitani. Kao što smo već pisali, odlukom sudskog vijeća suđenje je u ovom iznimno medijski praćenom ubojstvu zatvoreno za javnost, o čemu je odlučeno u ponedjeljak na traženje branitelja optužene, odvjetnika Domagoja Krpine.

Tužitelj Darko Galić protivio se isključenju javnosti s cijelog dijela rasprave, ali tom zahtjevu nije udovoljeno pa su tako mediji isključeni s praćenja suđenja. Međutim, kako smo doznali, neki od u utorak ispitanih svjedoka već su bili ispitani u tužiteljstvu tijekom istrage, a riječ je o prijateljicama, kolegicama i poznanicama Nuše Bunić. Za utorak su bili pozvani kao svjedoci i njezini roditelji, ali i prijatelji i kolege ubijenog Nikole Tureka. Oni navodno nisu uspjeli doći na red za svjedočenje.

U utorak nije odlučeno ni kada će se nastaviti suđenje za ubojstvo koje se dogodilo 15. lipnja prošle godine između 3 i 4 sata u Varaždinu na livadi na predjelu Pri Beli kipi gdje je Nuša Bunić dogovorila susret s Nikolom Turekom. U jednom trenutku ubola ga je nožem u vratnu žilu, a on je od posljedica obilnog krvarenja doživio moždani udar i od njegovih posljedica preminuo nakon dva dana u varaždinskoj Općoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:08