SUĐENJE

Nikola nikad nije bio nasilan prema Nuši

 Željko Hajdinjak / CROPIX

Sedam svjedoka ispitalo je jučer sudsko vijeće varaždinskoga Županijskog suda na suđenju Nuši Bunić (21) optuženoj da je 15. lipnja prošle godine oko tri sata na livadi uz Dravu nožem oštrice 9,5 centimetara ubola u vratnu arteriju svoga bivšeg dečka Nikolu Tureka (30).

Nuša je nakon toga otrčala do obližnje portirnice i rekla da je to učinila jer se branila. Nikola Turek obilno je krvario u svom autu i pokušao je dozvati pomoć, koja je i stigla, ali liječnici varaždinske Opće bolnice nisu ga uspjeli spasiti. Dva dana kasnije umro je u varaždinskoj bolnici.

Među ispitanima bio je sadašnji dečko optužene, za kojeg je njezina majka u istrazi rekla da je prigovorila Nuši jer je bio dosta stariji od nje, te jedna njezina prijateljica i prijatelji ubijenog Nikole Tureka. Iako je suđenje zatvoreno za javnost, doznali smo da je obrana optužene pokušala od svjedoka doznati je li se Nuša imala razloga bojati Nikole Tureka, odnosno je li on bio nasilan. Međutim, takvo što nitko nije potvrdio.

Inače, odvjetnik Domagoj Krpina, branitelj okrivljene Nuše Bunić, predložio je tajnost postupka s obzirom na, kako je navedeno - karakter djela i dosadašnje izvještavanje u postupku za koje navodi da je bilo vrlo neugodno i traumatično za okrivljenu i njezinu obitelj, što je sudsko vijeće i usvojilo.

Vijeće je u svojoj odluci navelo da treba prihvatiti prijedlog obrane okrivljene jer su i ona i njezina obitelj stalno u žiži javnosti te da treba zaštititi osobni život okrivljene i isključiti javnost tijekom cijele rasprave jer okrivljena ima psihičkih problema te se već godinama liječi kod psihologa i psihijatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:56