GRAĐANI U ŠOKU

SUROVI POKUŠAJ UBOJSTVA Mladić isjekao učenika pred turističkom školom u Opatiji!

Ilustracija
 HANZA MEDIA

Neimenovani 19-godišnjak napao je nožem 16-godišnjeg učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji i pritom mu zadao više reznih rana, piše Novi list. Usprkos surovom pokušaju ubojstva dječak je izbjegao teško ozljeđivanje te je nakon operacije pušten kući, piše Novi list.

Incident se dogodio u ponedjeljak ujutro ispred škole koju je pohađao napadnuti učenik, a napadač je uhićen nedugo nakon nemilog događaja i priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo – pokušaj ubojstva. Državno odvjetništvo je donijelo i službeno rješenje o provođenju istrage protiv njega.

Novi list neslužbeno saznaje da se napad dogodio praktički na vratima škole, nakon što je završio prvi školski sat i učenik izašao iz učionice. Upućeni navode da je 16-godišnjak bez ikakvog upozorenja od 19-godišnjeg napadača dobio udarac šakom u lice. Još dok je bio ošamućen od tog udarca, napadač je izvukao nož i počeo njime mahati. Iako ošamućen, učenik škole je izmicao sječivu i, po svemu sudeći, želji napadača da ga ozlijedi u vitalne dijelove tijela, ubode i u trbuh, među ostalim. Uspješno je izbjegao najopasnije zamahe hladnim oružjem, a onda pobjegao natrag u školu i sklonio se na drugi kat.

Nakon što je nastala opća panika pred školom napadač se dao u bijeg, a na mjesto događaja brzo je stigla policija. Drugi policijski službenici su pak uspjeli locirati napadača te su ga priveli u policijsku postaju gdje je podvrgnut kriminalističkom istraživanju, navodi Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:02