SNIMKA S MJESTA ZLOČINA

Susjedi o jezivoj noći: ‘Zvali smo Hitnu... Ubojica? Da sam mogao, pucao bih u njega i spasio dijete‘

Obitelj s troje malodobne djece bila je u tretmanu Centra za socijalnu skrb
 Tomislav Kukec/Željko Puhovski/CROPIX/

Stanari Kozari puteva nakon mučnog napada u kojem je smrtno stradala beba, a njezina majka s teškim ozljedama glave završila u bolnici, u vidnom su šoku i vrlo su nezadovoljni dolaskom medija u njihovu četvrt.

Jedna od njih sinoć je svjedočila stravičnom zločinu, a za Jutarnji je rekla kako je ubojica Goran Knežević​ (43) bio dobar otac i kako ne zna što mu se dogodilo.

Na pitanje tko je pomogao žrtvama, kazala je kako je ona zvala Hitnu.

- Ja sam zvala Hitnu i pomogli smo puno, i moj suprug i svi smo pomogli - rekla je kratko.

Drugi stanovnik naselja kazao nam je kako bi, da je bio u mogućnosti, pod svaku cijenu spriječio nasilje.

- Da sam ga barem vidio na vrijeme, ispucao bih cijeli šaržer u njega da ga spriječim da ubije dijete, bez obzira na posljedice - rekao nam je.

Podsjetimo, Knežević je sinoć nakon svađe s bivšom partnericom sjekirom napao nju i njezinu jednoipolgodišnju kći koja je od zadobivenih ozljeda preminula u bolnici.

Nakon mahnitog napada dao se u bijeg automobilom, a onda je nazvao brata svoje bivše te mu priznao zločin, a ovaj mu je poručio da će ga ubiti ako to ne učini sam. Ubojica je potom na autocesti A3 izašao iz vozila i bacio se pod nadolazeći kamion.

I brat napadnute žene i ubojica žive u istoj četvrti u kojem i žrtve, samo nekoliko kuća udaljeni jedni od drugih.

Policija je izvijestila kako je u srijedu navečer u roku od 12 minuta zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji na području Peščenice. Prvi je poziv uputila 42-godišnja žena koja je prijavila zlostavljanje od strane najvjerojatnije alkoholiziranog bivšeg supruga. Nakon toga, uslijedila su još dva poziva, jedan o svađi na cesti, a potom i ozljeđivanju osoba sjekirom.

Državna tajnica u Ministarstvu obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić kazala je kako je obitelj s troje malodobne djece bila u tretmanu Centra za socijalnu skrb te da je pokrenut izvanredni upravni nadzor kako bi se utvrdile okolnosti nesreće.

Upitana za eventualne propuste Centra, Mađerić je rekla da ništa ne može odgovoriti prije no što završi nadzor, no za sada se zna da je bilo "niz postupanja prema toj obitelji".

Djevojčica koja je podlegla stravičnim ozljedama navodno nije dijete napadača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:38