KRŠ I LOM KOD PASJAKA

SVI DETALJI NESREĆE NA ZALEĐENOJ CESTI U RIJEČKOM ZALEĐU Kako je došlo do sudara šlepera, cisterne pune dizela, ralice, autobusa, kombija i par auta

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Uslijed leda koji je okovao ceste u riječkom zaleđu, u subotu oko 6:55 sati na državnoj cesti 8, 200-tinjak metara od slovensko-hrvatskog graničnog prijelaza u mjestu Pasjak, došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo ukupno sedam vozila, među njima i šleper, cisterna, ralica i autobus, no srećom, kako su nam potvrdili u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, sve je prošlo bez ozlijeđenih.

Sve je krenulo kada je vozač kombija Volskwagen talijanskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera granice prema Rijeci, uočio led na cesti pa je usporio vožnju.

Iza njega kretao se Citroen Xsara, također talijanskih registarskih oznaka, koji je počeo usporavati, ali je proklizao pa je prednjim desnim dijelom vozila udario u kameni odbojnik. Citroen se zanio i vratio na cestu, a cisterna riječkih registarskih oznaka, koja je prevozila dizel gorivo, također u smjeru Rijeke, pokušala ga je izbjeći te je prešla na lijevu stranu. Međutim, iz suprotnog smjera tada je naišla ralica Ceste Rijeka i došlo je do sudara prednjim lijevim dijelovima vozila.

Cisterna je završila u jarku, van kolnika, a ralica je, pak, udarila u kombi s početka priče.

FOTOGALERIJA: Dramatični prizori s mjesta nesreće

Nakon toga, u smjeru Rijeke naišao je šleper bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji je prevozio organsko gnojivo. On je, pak, udario u cisternu i poprečio se preko ceste, a teret se rasuo.

Tada je, iz smjera Rijeke, naišao Autotransov autobus koji je prevozio putnike prema Trstu te se također sudario s cisternom.

Na koncu, iz smjera granice naišao je i osobni automobil marke Opel, također talijanskih registarskih oznaka, koji se, na ledenoj cesti, zarotirao za 180 stupnjeva.

Sve se, kako smo doznali u policiji, dogodilo u vrlo kratkom vremenskom periodu, unutar minutu-dvije.

Iako je materijalna šteta velika, a promet je, zbog izvlačenja cisterne i ostalih vozila, bio u prekidu satima, kako navode u policiji, nitko od sudionika nije zatražio liječničku pomoć.

Inače, zbog leda na cestama, u riječkom zaleđu u petak i subotu dogodio se čitav niz manjih prometnih nesreća, a sve je, srećom, također prošlo bez ozlijeđenih osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:00