SLAVONSKI BROD

SVJEDOK NAM JE OPISAO BRUTALNI NAPAD NA MLADIĆA NA AUTOBUSNOM KOLODVORU 'Osmero djece u rukama je držalo noževe i vikalo: Zašto si pokrao našu mamu?'

 Danijel Soldo / CROPIX

E. D. R. (19) teško je stradao u napadu nožem dvojice maloljetnika u utorak oko 18.15 sati na Autobusnom kolodvoru u Slavonskom Brodu.

Mladić je prevezen u Opću županijsku bolnicu “Dr. Josip Benčević” gdje je podvrgnut operativnim zahvatima abdomena i prsišta.

- Pacijent je operiran i uspjeli smo mu zaustaviti krvarenje. Njegovo je stanje trenutačno stabilno, ali nastavljamo ga pratiti - izvijestio je dr. Anto Lukenda, liječnik u slavonskobrodskoj bolnici, te dodao da je mladić dovezen s jednom ubodnom ranom na leđima i jednom na natkoljenici.

Držači za sjekiru

- Rana na nozi također je obrađena, ali ona nije bila problematična. Ova na lijevoj strani leđa je prilično opasna jer mu je taj jedan ubod zahvatio abdomen i prsište - istaknuo je dr. Lukenda.

Svjedoci događaja ispričali su nam da su i napadnuti mladić i napadači Romi iz Slavonskog Broda.

- U ekipi koja ga je napala bili su jedna starija žena i osmero djece u dobi od 5-6 pa do 15-16 godina. Oni su se cijelo poslijepodne motali po kolodvoru i kada je autobus stao na peron, a mladić iz njega izašao, krenuli su na njega.

Imali su tri drške za sjekiru i počeli su mu vikati nešto u stilu ‘Zašto su pokrao našu mamu?’ ili slično te ga počeli udarati tim drškama i srušili ga na pod. Potrčao sam prema njima, skočio je i vozač autobusa te smo ih rastjerali, a mladić je pobjegao u autobus.

Pronađen nož

No, napadači su odjednom svi odreda izvadili kuhinjske noževe, dvojica od njih su utrčali u autobus i vrlo brzo iz njega istrčali, a odmah za njima izašao je i mladić govoreći kako ga boli. Tada smo vidjeli da je uboden - ispričao nam je svjedok tog brutalnog napada.

Mario Marić, voditelj Autobusnog kolodvora, rekao nam je da je napadnuti mladić doputovao autobusom koji je stigao iz Zagreba.

- Čim su ga napali, naš je prometnik pozvao policiju i Hitnu pomoć, a naša je djelatnica zapisala registracijski broj automobila kojim su pobjegli. Druga je djelatnica odmah iznijela kutiju prve pomoći pa su mu prije dolaska Hitne pomoći stavili zavoj na ranu, a on je vikao da ga jako boli. Naši su djelatnici vidjeli i da je jedan nož bačen u kantu za smeće pokraj perona gdje se napad dogodio pa ga je policija uzela - izjavio je Marić.

Policija je već tijekom noći privela dvojcu maloljetnika osumnjičenih za napad na 19-godišnjaka te da nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:04