KAZNENA DJELA

TAMNA STRANA ULTRE: PRIJAVLJENA TRI SILOVANJA Mlada Finkinja nakon tuluma upoznala mladića, potvrdila ga kao prijatelja na Fejsu, a onda sve požalila

 Zvonimir Barisin / HANZA MEDIA

U tri dana održavanja "Ultra Europe 2018.", službeni bilten splitske policije zabilježio je ukupno više od 300 slučajeva, piše Slobodna Dalmacija.

Ranije tijekom dana izvijestili smo i o slučaju 26-godišnjeg Amerikanca koji je preminuo u splitskom KBC-u, a o kojem policija nije obavijestila javnost jer taj smrtni slučaj nije posljedica kaznenog djela.

Osim ove tragedije, tijekom tri festivalska dana zaprimljene su i tri dojave o silovanju.

Tako je zabilježeno da je 22-godišnja državljanka Finske bila s društvom, njih stotinjak, u jednom splitskom pubu, gdje su konzumirali alkohol u neograničenim količinama nekoliko sati. Naime, praksa je da se preko interneta uplati određena svota novca i onda dva sata gosti mogu piti što i koliko žele. Djevojka je tako miješala votku i pivo. Kad su izišli iz lokala i krenuli prema Bačvicama, prišao joj je mlađi muškarac te je s njim porazgovarala, a ubrzo ga i potvrdila "kao prijatelja" na Facebooku.

Tada je on u nekom mračnom kutku obližnjeg parka na nju fizički nasrnuo želeći seks, no ona je odbila, da bi se nakon toga zadovoljio oralnim seksom, također na silu, nakon čega je ona pobjegla.

U drugom slučaju, također 22-godišnja državljanka Australije koja je došla na Ultru prijavila je da ju je u ponedjeljak ujutro, oko 4 sata, silovao njoj nepoznati muškarac.

Treći slučaj spolnog zlostavljanja zabilježen je u subotu, kada je 18-godišnja državljanka Švedske prijavila da je te večeri bila s prijateljicama u jednom splitskom noćnom klubu, gdje je popila nekoliko votki te da je tamo upoznala nekog Norvežanina. Kad su izišli iz kluba, pozvali su taksi, no ona se, kako je kazala policiji, ne sjeća kako je završila u njegovu krevetu u unajmljenom apartmanu na području Kaštela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:14