ČUDOM PREŽIVJELI

'TATA, SLETIO SAM SA SLJEMENSKE CESTE, VISIMO NAOPAČKE, NE ZNAM GDJE SAM! ZEZNUO SAM...' Otkrivamo detalje nevjerojatne nesreće o kojoj bruji Zagreb

 

“Tata, sletio sam sa Sljemenske ceste. Negdje peti, šesti zavoj. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Zeznuo sam. Oprosti”, rečenice su koje je u 2.02 sata nakon ponoći u srijedu preko telefona izgovorio M. Š. (19) svome ocu. Ubrzo je uslijedila vrlo zahtjevna intervencija zagrebačkih vatrogasaca na Sljemenu, koji su iz 20-metarske provalije spašavali vozača i njegova suputnika D. K. (18).

Sreća u nesreći jest da su dvojica prijatelja, koji su večer proveli u ugodnom druženju na Vidikovcu, prošla sa samo lakšim ozljedama u vidu masnica, dok će godinu dana stari Mercedes, inače vrijedan oko 40 tisuća eura, na otpad.

Nakon provedenog očevida policija je vozača prekršajno prijavila za izazivanje prometne nesreće, ali i zato što nije brzinu prilagodio stanju na kolniku, a za što je propisano 500 kuna novčane kazne.

Vatrogasci u akciji

Otac vozača I. Š. ne prestaje u glavi vrtjeti nemile scene dok je u društvu policajaca i djelatnika Hitne “s ruba ceste nemoćno gledao u provaliju kako mu vatrogasci spašavaju sina i prijatelja”.

- Sin i prijatelj su fala bogu dobro. Otpušteni su iz bolnice, na redu su kontrole. Tu večer su bili na vidikovcu. Kad su krenuli doma, sin mi je rekao da mu je u jednom trenutku na cestu istrčala srna pa je skrenuo uz sam rub ceste gdje je bilo nešto šodera, a kad je htio ispraviti kotače, auto je proklizao i počeo se prevrtati. Pet, šest puta se okrenuo i zaustavio ispred nekog debla uz rizik daljnjeg propadanja.

Životna škola

Rekao je da nije vozio više od 40 km na sat, a koban je bio tzv. francuski zavoj. Kad su ih vatrogasci izvukli van pomoću užadi, jednog po jednog, osjetilo se olakšanje. Odmah ih je pregledala Hitna i dali su im alkotest koji je pokazao nulu - ispričao je za Jutarnji list otac mladića koji je autom sletio u sljemensku provaliju.

Lociranje auta, otkriva dalje, nije bilo jednostavno, a toga je bio svjestan i vozač pa su, dok ih nisu uočili, imali upaljene žmigavce i trubili.

- Donekle se osjećam kriv jer sam sinu dao auto koji je želio, ali realno govoreći, da je vozilo bilo neko slabije, možda dečki danas ne bi bili živi. Nadam se da je to sinu životna škola za ubuduće jer sam mu nebrojeno puta ponovio da kao vozač odgovara i za živote drugih. Spasilo ih je i to što su bili vezani pojasevima. Vatrogasci su sjajno odradili posao. Spasili su živote dvoje djece koja će im cijeli život biti zahvalna - zaključio je otac vozača, naglasivši kako sa sinom nikada nije imao problema.

Fotografije: JVP Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:40