DORH

TERETE IH DA SU ŠTITILI DARUVARCA Svjedoci brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke optuženi za davanje lažnog iskaza na ročištu u Zadru

 
Darko Kovačević "Daruvarac"
 Jure Miškovic / Hanza Media

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je u četvrtak optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana - dvojice 27-godišnjaka, 40-godišnjakinje i 26-godišnjakinje - zbog davanja lažnog iskaza na ročištu suđenja Darku 'Daruvarcu' Kovačeviću za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke u kafiću 'Chill out' na Meladi koje se dogodilo 13. lipnja 2018. godine.

Optužnicom im se stavlja na teret da su 9. siječnja 2019. na ročištu na Općinskom sudu u Zadru iskazali da nisu vidjeli kada je okrivljenik udarao oštećenicu, iako su bili svjesni da to nije istina, budući da je na snimci video nadzora kafića "Chill out' vidljivo da su svi bili u neposrednoj blizini okrivljenika i oštećenice u vrijeme dok je okrivljenik više puta udario oštećenicu, kako rukama, tako i nogama u glavu i tijelo.

Četvorku se tereti prema članku 305 stavku 1 Kaznenog zakona, kojim je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:06