tragedija na a3

U nesreći kod Okučana poginule 4 osobe: U kamionu su bili migranti, nagurani među balama

Policija je utvrdila da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije
Nesreća na A3
 Jvp Novska/facebook

Četiri osobe smrtno su stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se noćas u 3.12 minuta dogodila na sjevernom kolničkom traku autoceste A3, javlja SBplus.

Prema podacima s kojima je izašla Policijska uprava brodsko-posavska na mjestu nesreće je utvrđeno da je, iz za sada još uvijek neutvrđenih razloga, došlo do prevrtanja teretnog vozila nacionalnih registracijskih oznaka Republike Srbije. Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić izvijestila je da su prema prvim potvrđenim informacijama smrtno stradale četiri osobe.

Zbog ove je prometne nesreće policija jutros u 4.10 sati, privremeno zatvorila promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste, te potom u 5.20 sati i na južnoj kolničkoj traci autoceste, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Ozlijeđene osobe su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

- U tijeku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje očevida u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom, a kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila prometna nesreća te identitet stradalih i ozlijeđenih osoba koje su se prema prvim informacijama nalazile u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog očevida, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom - piše u policijskom priopćenju.

image
Nesreća na A3
Jvp Novska/facebook

Iako za sada nema više službenih podataka o ovoj nesreći očevici kažu da je po dolasku žurnih službi vladao jauk i zapomaganje ozlijeđenih. Dio osoba bio je, doznaje SBplus neslužbeno, bio smješten u tovarnom prostoru između bala. Na mjesto događaja izašao je i državni odvjetnik koji će zajedno s policijom obaviti očevid te potvrditi ili opovrgnuti navode očevidaca, koji sumnjaju da su stradali možda i migranti. Očevid će dati odgovor i na pitanje što je točno dovelo do ove prometne nesreće. Brzina, umor, nesmotrenost ili nešto drugo.

- Ono što u ovom trenutku možemo reći je da je u proemtnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti na sjevernom kolničkom traku kod Okučana, sudjelovao je skup vozila - tegljač Marke MAN s poluprikolicom srbijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije 1978. godište. U nesreći su poginule četiri NN osobe dok je 17, također NN osoba, teško ozlijeđeno i zbrinuto u bolnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i Pakracu - kazao je za SBplus državni odvjetnik Davor Smoljan, koji ovom prilikom nije niti potvrdio niti demantirao navode da se među ozlijeđenima i poginulima nalaze migranti.

11 ozlijeđenih osoba smješteno je u novogradišku bolnicu, potvrdio je Hini ravnatelj te bolnice Josip Kolodziej.

- Šest osoba je teško ozlijeđeno, jedna osoba je životno ugrožena, a još jedna osoba je trenutno na operativnom zahvatu - rekao je Kolodziej.

Na upit Hine Kolodziej je potvrdio da su sve osobe pristigle u novogradišku bolnicu stranci, te da se izjašnjavaju kao Sirijci.

image
Nesreća na A3
Jvp Novska
image
Nesreća na A3
Jvp Novska/facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:13