ZAVRŠIO U REMETINCU

TKO JE ČOVJEK KOJI JE POKUŠAO UBITI MLADIĆA U POPULARNOM KAFIĆU NA TREŠNJEVCI Prije 10-ak godina zapucao je na auto za koji je sumnjao da ga prati...

 Jutarnji

Nikola Car (42), koji je u petak u poslijepodnevnim satima, ispred lokala Valentino na Trešnjevci, hicem iz pištolja teško ranio 32-godišnjaka s kojim je bio u svađi, pritvoren je u Remetincu.

Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskoga suda odredila mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a nakon što je u subotu poslijepodne bio predan pritvorskome nadzorniku uz prijavu za pokušaj ubojstva, te u večernjim satima izveden pred istražnoga suca. Carev odvjetnik nije bio raspoložen za izjave, no kako smo neslužbeno doznali, protiv Cara se do sada već vodilo nekoliko kaznenih postupaka, a u jednome je, kako smo doznali, bio optužen za pokušaj ubojstva.

Riječ je o događaju otprije desetak godina, kada je Car zapucao na vozilo za koje je sumnjao da ga prati, no radilo se o posve slučajnom sudioniku u prometu, koji, na sreću, nije prilikom pucnjave bio ozlijeđen.

Međutim, tijekom suđenja utvrđeno je da Car nije pucao s namjerom da ubije te je na kraju osuđen za tzv. dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom. Nakon operacija kojima je podvrgnut u KB sestara milosrdnica, ranjeni 32-godišnjak se, prema posljednjim informacijama, oporavlja. Sukob je navodno izbio zbog djevojke s kojom je 32-godišnjak bio u vezi, a koju je Car dan ranije izvrijeđao i pljunuo na nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:41